27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Nekategorizovano

Vučić: Država će pomoći oko završetka crkve u Šumaricama

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je danas rekordan dan po pitanju vakcinacije, te da će biti vakcinisano 40.000 ljudi.

“Već je danas oko 36.000 ljudi vakcinisano. Verujem da će biti još bolje. To je sve više spasenih života”, rekao je Vučić novinarima u Kragujevcu.

O karikaturi u NIN: Štampa je slobodna, građani znaju ko radi

Štampa u Srbiji je slobodna, a građani, verujem, vide napredak zemlje i ko kako radi u njihovom interesu, komentar je predsednika Aleksandra Vučića na karikaturu u nedeljniku NIN, na kojoj je predstavljen kao “silovatelj Srbije”, objavljenu u trenutku kada je u Srbiji glavna vest slučaj Mike Aleksića.

Ističe da građani vide nove puteve i pruge, kao i svoj džep, iako je svestan da građani nisu uvek dovoljno srećni situacijom u zemlji, ali da je uveren da trenutno vide da zemlja ide napred.

Vučić, kao otac, o Miki Aleksiću: Ogavno

Predsednik Vučić izjavio je danas da u slučaju Mike Aleksića, koji je optužen za silovanje nekoliko polaznica njegove škole glume, nadležni organi obavljaju dobar posao, što su, kaže, i žrtve istakle.

Svako njegovo dalje komentarisanje tog slučaja dok ne bude završeno bilo bi, kaže, u javnosti protumačeno kao mešanje u sudski postupak.

Gledaćemo da proizvodimo vakcinu,godine su do leka

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će vakcine biti potrebne još koju godinu, tri, četiri sigurno, dok se ne pronađe lek za bolest koju izaziva virus covid 19, te da će se gledati da je sami proizvodimo.

Vučić je ukazao da posebno zabrinjava novi soj korona virusa, iz Velike Britanije, koji je veoma opasan i koji Britance tera na masovnu vakcinaciju, ali i na zaključavanje.

Vučić:Nadam se dobrim vestima u vezi vakcina sledeće nedelje

Biće teško, grčevito se borimo za svaku vakcinu, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić i dodao da se nada dobrim vestima sledeće nedelje.

Ukazao je da neke evropske zemlje dobiju u odnosu na broj stanovništva pet puta više vakcina, nego što je dogovoreno, a pravili su bilateralne ugovore i jedni i drugi.

Vučić najavio pomoć da se dovrši ckrva u Šumaricama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom posete Crkvi svetih novomučenika kragujevačkih u Šumaricama da će država pomoći da se ona završi i da je država već započele pripreme za obeležavanje 80. godišnjice, 21. oktobra, od od streljanja više od 2.000 Kragujevčana od strane okupatora u Drugom svetskom ratu.

Vučić je istakao da Srbija nikada neće zaboraviti takve zločine i da će se uvek sećati onih koji su pomogli da se dođe do slobode:

Predsednik Vučić u Kragujevcu sa vladikom Jovanom

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa vladikom šumadijskim Jovanom, u crkvi posvećenoj Svetim velikomučenicima kragujevačkim u Šumaricama.

Radovi na izgradnji crkve zapoceli su 2001. godine, a želja je da se završe ove godine, kada se navršava 80 godina od streljanja kragujevačkih đaka, profesora i građana 1941. godine.

Izvor: Tanjug

Related posts

Lončar: Dve zdravstvene ustanove izlaze iz kovid sistema

Jasmina Petkovic

Krivične prijave protiv Dušana Petrovića i njegovih saradnika

Aleksandra Miloševska

U Južnobanatskom okrugu 58 novozaraženih korona virusom

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija