7. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Alibunar Kultura

Mladi ambasador tambure Damir Pranjković

Damir Pranjković rođen je 2002. godine u Alibunaru. Tamburu je počeo da svira sa 11 godina. Završio je srednju muzičku školu, a prošle godine je upisao Muzičku akademiju u Novom Sadu.  Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja. Damir je odličan učenik, istaknuti solista i takmičar, ali i dobar drug, i veliki uzor mlađim tamburašima.

Damir Pranjković, iz Alibunara dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja,a tamburu je počeo da svira sa 11 godina. Pored tambure svira još dva instrumenta i kaže da je muzika za njega profesija, ali i hobi.

Veliki uticaj na izbor instrumenta imali su njegov otac i porodica. Pranjković je učestvovao na mnogim takmičenjima i smatra da je osim talenta presudan i naporan rad. Njegov talenat je prvi prepoznao profesor Todor Petrović, koji ga je upisao u muzičku školu.

Planovi mladog talentovanog Damira Pranjkovićasu da nastavi da svira na tamburi kao i da se usavršava. Takođe bitno mu je da završi započete studije, ali i da svrsta tamburu u isti rang sa drugim instrumentima i pokaže da se na njoj mogu svirati svi muzički žanrovi.

Related posts

Održan 50. Žisel

Zorana Stekovic

Marko Kon: Pridržavajte se mera za opšte dobro

Jasmina Petkovic

Udruženje “Vardar” čuva makedonsku tradiciju

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija