27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Ministar Vulin: Bezbednost na ulicama imperativ u radu policije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas u Kragujevcu da   bezbednost na ulicama i osećaj sigurnosti kod građana moraju biti imperativ u radu policije.

Ministar Vulin, koji je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem obišao Policijsku upravu u Kragujevcu, sa načelnikom uprave i rukovodiocima razgovarao je o rezultatima koji su ostvareni u prethodnom periodu i o merama koje treba preduzeti kako bi policija bila još efikasnija.

Ministar je istakao da borba protiv opšteg kriminala, kojim su najvećim delom građani pogođeni mora biti svakodnevna i intenzivna.

„Policija se mora odlučno suprotstaviti svakom razbojniku, narko-dileru, nasilniku, najsitnijem lopovu. Ne postoji sitno krivično delo, svako onaj ko je naneo zlo našem građaninu, bio on i najsitniji džeparoš, mora biti sankcionisan. To je naš posao, da štitimo građane i očuvamo mir i  stabilnost“, istakao je ministar Vulin.  

Prema njegovim rečima, borba protiv organizovanog kriminala je borba za budućnost naše zemlje.

„Zemlja u kojoj cveta organizovani kriminal je zemlja u kojoj su građani siromašni. Srbija nikada više, kao u nekim ranijim vremenima, neće biti zemlja u kojoj tajkuni i kriminalci imaju uporište i zaštitu u državnim organima. Svi oni koji su se ogrešili o zakon, ma ko oni bili, biće uhapšeni i procesuirani“, naglasio je ministar Vulin.

Na sastanku su razmatrani i uslovi rada i opremljenost policijskih uprava, a ministar Vulin je ukazao da će MUP nastaviti ulaganja u jačanje kapaciteta policije i razvijanje savremenog sistema bezbednosti.

Po dolasku u Policijsku upravu Kragujevac, ministar Vulin položio je cveće na spomen-obeležje poginulim pripadnicima policije, poručivši da njihova žrtva nikada neće biti zaboravljena i da će država nastaviti da brine o njihovim porodicama.

Foto: mup.rs

Related posts

Ministar Vulin: Radost zbog proterivanja Srba, Hrvati teško skrivaju ali zato lako napadaju Srbiju

Zorana Stekovic

Vučić i De Majo: Visok stepen razumevanja Srbije i Italije

Jelena Obradović

BROJKE NASTAVLJAJU DA RASTU! Ovo je najnoviji KORONA PRESEK!

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija