7. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo

Kampanja Pančeva za bezbednost na putno pružnim prelazima

Grad Pančevo zajedno sa nacionalnom Agenicijom za bezbednost saobraćaja sporovodi kampanju u okviru koje žele da skrenu ljudima pažnju na saobraćajne nezgode koje se dešavaju na putno pružnim prelazima, kako bi se povećala bezbednost na ovim mestima. Kampanja se sprovodi na više pružnih prelaza u gradu, kaže Predarg Živković, gradski većnik za saobraćaj.

U Srbiji postoji više od 2000 pružnih prelaza, od toga 1500 je obezbeđano samo sabraćajnim znacima, dok je preko 500 obezbeđeno i branicima i polubranicima, kaže Duško Pešić, direktor Agencija za bezbednost saobraćaja. U gradu Pančevu su primetili da se dešavaju nezgoda na ovakvim prelazima i zbog toga je urađena studija.

Predrag Živković gradski većnik za saobraćaj ističe da je grad prošle godine uradio analizu bezbednosti saobraćaj sa posebnim osvrtom na putno – pružne prelaze i da su zato odlučili da zajedno sa Agencijim naprave kampanju u okviru koje bi skrenuli ljudima pažnju na ovakve prelaze kao bi se povećala bezbednost.

Pešić  kaže da je u protekle 4 godine oko 30 ljudi poginulo na pružnim prelazima na teritoriji Srbije.

Živković najavljuje da će gradski Komitete za bezbednost saobraćaja u narednom periodu realizovati još dve kampanje. Jedna se odnosi na opštu bezbednost u saobraćaju, a druga na organizaciju saobraćajnih poligona.

Related posts

U poslednja 24 sata obolelo novih 351, preminulo 11 osoba

Katarina Popović

Od 9. decembra nedeljni red vožnje

Nikoleta Dragaš

Pavlov: Ovo je vandalizam, politička volja se izražava na izborima

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija