27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo

Stigli frižideri za čuvanje ruske vakcine

Zavod za javno zdravlje već treću nedeju distribuira vakcine protiv kovida 19 u Južnobanatskom okrugu  po Domovima zdravlja  gde  se svake nedelje obavlja vakcinacija.U ovu ustanovu stigli su frižideri  namenjenji  čuvanju Ruske vakcine kojetrebaju da stignu.

U pančevački Zavod za javno zdravlje stigli su neophodni frižideri za čuvanje Ruske vakcine Sputnik -V koji su neophodni kako bi se ispoštovao neophodni hladni lanac .

To je tehnička podrška za Rusku vakcinu u zavisnosti koja stigne, postoji poseban protokol kako se ona čuva i distribuira do krajnjeg korisnika. Stigli su nam i frižideri i zamrzivači. Fajzerova se čuva u frižiderima za Sputnik je neophodan zamrzivač odnosno temperatura -18 i sada očekujemo protokol za distribuciju kineske vakcine.  Vakcinacija zdravstvenih radnika  i korisnika socijalne zaštite  se odvija kontinuirano u svim Domovima zdravlja na teritoriji Južnog Banata.

Zdravstvene ustanove u Južnom Banatu imaju timove za vakcinaciju , sve se obavlja prema propisanom   protokolu i sve doze se odmah iskoriste.Stigle su velike količine pre svega kineske vakcine i već se prave punktovi za masovnu vakcinaciju građana koji su se izjasnili da žele da se vakcinišu.

U svim našima Domovima zdravlja postoje punktovi  u kojima će  se sprovodi vakcinacija. Za Pančevo i Vršac smo pripremili pomoćne punktove u zavisnosti od odaziva građana. To će u Pančevu najverovatnije biti Hala sportova u Vršcu su odredili tri punkta mimo Doma zdravlja biti sprovdena vakcinacija. Treba građani da se što masovnije  prijave za vakcinaciju sve vakcine su dobre.

Samo vakcinacijom i poštovanjem mera koje je Vlada Republike Srbije propisala stvorićemo kolektivni imunitet koji treba da nam pomogne da se izborimo sa korona virusom.

Related posts

Danas se obeležava Međunarodni dan slepih

Jasmina Petkovic

Sakuljani i Smederevci odmerili snage u Pančevu

Zorana Stekovic

Dan Sefkerina

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija