27. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo

Stigli frižideri za čuvanje ruske vakcine

Zavod za javno zdravlje već treću nedeju distribuira vakcine protiv kovida 19 u Južnobanatskom okrugu  po Domovima zdravlja  gde  se svake nedelje obavlja vakcinacija.U ovu ustanovu stigli su frižideri  namenjenji  čuvanju Ruske vakcine kojetrebaju da stignu.

U pančevački Zavod za javno zdravlje stigli su neophodni frižideri za čuvanje Ruske vakcine Sputnik -V koji su neophodni kako bi se ispoštovao neophodni hladni lanac .

To je tehnička podrška za Rusku vakcinu u zavisnosti koja stigne, postoji poseban protokol kako se ona čuva i distribuira do krajnjeg korisnika. Stigli su nam i frižideri i zamrzivači. Fajzerova se čuva u frižiderima za Sputnik je neophodan zamrzivač odnosno temperatura -18 i sada očekujemo protokol za distribuciju kineske vakcine.  Vakcinacija zdravstvenih radnika  i korisnika socijalne zaštite  se odvija kontinuirano u svim Domovima zdravlja na teritoriji Južnog Banata.

Zdravstvene ustanove u Južnom Banatu imaju timove za vakcinaciju , sve se obavlja prema propisanom   protokolu i sve doze se odmah iskoriste.Stigle su velike količine pre svega kineske vakcine i već se prave punktovi za masovnu vakcinaciju građana koji su se izjasnili da žele da se vakcinišu.

U svim našima Domovima zdravlja postoje punktovi  u kojima će  se sprovodi vakcinacija. Za Pančevo i Vršac smo pripremili pomoćne punktove u zavisnosti od odaziva građana. To će u Pančevu najverovatnije biti Hala sportova u Vršcu su odredili tri punkta mimo Doma zdravlja biti sprovdena vakcinacija. Treba građani da se što masovnije  prijave za vakcinaciju sve vakcine su dobre.

Samo vakcinacijom i poštovanjem mera koje je Vlada Republike Srbije propisala stvorićemo kolektivni imunitet koji treba da nam pomogne da se izborimo sa korona virusom.

Related posts

Rokeri obeležili jubilej – “Trouble heart” i “Gitarta” za Pančevce

Nikoleta Dragaš

Likovna kolonija prvi put u Janošiku

Jasmina Petkovic

PU Pančevo: Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da vode računa i budu savesni!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija