9. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo

Srbija među prvima van EU uvela indeks rodne ravnopravnosti

Foto: Tanjug

Stanje rodne ravnopravnosti u Srbiji ne razlikuje se mnogo od stanja u evropskim i svetskim državama, ocenila je danas potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović i istakla da je Srbija bila prva država, koja nije članica Evropske unije, a uvela je indeks rodne ravnopravnosti.

Mihajlović je ukazala da je Srbija u prethodnom periodu uvela određene institute i da sprovela određene dijaloge između različitih institucija, kao i nevladinog sektora, koji su, kako je istakla, za rezultat dalo Strategiju rodne ravnopravnosti sa Akcionim planom, i određene zakona.

Mihajlović: Jedinstveni u borbi protiv nasilja nad ženama

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, Zorana Mihajlović, poručila je danas, povodom optužbi za silovanje protiv učitelja glume Miroslava Aleksića, da samo jedinstveni možemo da se borimo protiv nasilja nad ženama i devojčicama.

Mihajlovićeva je, odgovarajući na pitanje novinara u vezi sa tim slučajem, rekla da je Koordinaciono telo reagovalo onog trenutka kada se iz medija saznalo za te optužbe i sve što je ispričala glumica Milena Radulović i druge devojke u vezi sa silovanjem i zlostavljanjem.

Related posts

Starčevo bez vode 14. novembra od 9 sati

Jasmina Petkovic

Čarteri sa srpskim turistima kreću 1. jula

Nikoleta Dragaš

Na Merdaru prolaz dozvoljen samo građanima Kosova, nakon medicinskog pregleda

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija