9. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Ljajiću KPS nije dozvolila ulazak na KiM na pomen Ivanoviću

Predsedniku SDP Srbije Rasimu Ljajiću pripadnici kosovske policije nisu dozvolili da pređe administrativnu liniju na Jarinju i da u Kosovskoj Mitrovici prisustvuje obeležavanju treće godišnjice ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovicu.

Ljajić je na Jarinju, kako je saopšteno iz SDP, zadržan više od dva sata, jer mu je najpre rečeno da se prema podacima iz baze KPS vodi kao ministar u Vladi Republike Srbije i da mu je zbog toga potrebna dozvola za prelazak administrativne linije.

Kada je Ljajić objasnio da nije član vlade i da u Kosovsku Mitrovicu ide u svojstvu građanina na obeleževanja godišnjice ubistva Olivera Ivanovića, pripadnici KPS su rekli da sačeka par minuta, a tih par miuta je trajalo dva sata.

Posle toga Lajić je, kako se navodi u saopštenju, zvanično obavešten da ne može da uđe na Kosovo i Metohiju, a kao razlog, nezvanično mu je rečeno da političarima i državnim zvaničnicima Republike Srbije nije dozvoljen ulaz zbog izborne kampanje, koja je u toku.

SDP Srbije će o ovom incidentu obavestiti sve relevantne međunarodne organizacije, a posebno one koje se bave zaštitom ljudskih. Pitamo se o kakvom slobodnom protoku ljudi, roba i kapitala i zajedničkom tržištu, CEFTi ili „mini Šengenu“, možemo govoriti, ako se ne dozvoljava ni odlazak na obeležavnje godišnjice nečije smrti.

Related posts

Pedeset hiljada naslova pozajmljeno iz Gradske biblioteke

Nikoleta Dragaš

Ðilas smenio Bastaća

Nikoleta Dragaš

Svetosavska akademija u Kulturnom centru

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija