25. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić sa Zavelsom: Intenzivirati saradnju Srbije i Argentine

FOTO: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Argentine Estanislaoa Zavelsa, a u razgovoru je konstatovano da su dugogodišnje prijateljstvo i međusobno razumevanje čvrsta osnova da dve zemlje intenziviraju politički dijalog i osnaže ekonomsku saradnju, kao i svaku drugu saradnju od obostranog interesa.

Predsednik Vučić i ambasador Zavels su izrazili nadu da će vakcinacija doprineti da Srbija i Argentina, kao i čitav svet, prevaziđu izazove pandemije i posvete se daljem ekonomskom razvoju.

Predsednik Vučić je ambasadoru Zavelsu zahvalio na principijelnom stavu Argentine da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i na podršci u međunarodnim organizacijama po tom pitanju, i dodao da Srbija smatra Argentinu istinskim prijateljem, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić je zahvalio ambasadoru i na značajnom doprinosu koji je svojim diplomatskim umećem dao bilateralnim odnosima.

Ambasador Zavels je izrazio zahvalnost za podršku koju je imao tokom rada u Beogradu. On je izdvojio nekoliko oblasti u kojima vidi značajne mogućnosti za saradnju, poput poljoprivrede, energetike, kao i nauke i istraživanja.

Predsednik Vučić je ambasadoru Zavelsu poželeo mnogo sreće u budućem privatnom i profesionalnom životu, navodi se u saopstenju.

Related posts

Nove mašine za bolju praksu u poljoprivrednoj školi

Nikola Toadjer

Izgradnju krsta postavljenog na brdu Kamilja potpomogao verni narod

Bojana Kecic

Teška saobraćajna nesreća, dve osobe povređene

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija