25. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo

Počela vakcinacija medicinskih radnika

Nova količina Fajzerove vakcine stigla je juče u pančevački Zavod za javno zdravlje i distribuirane su svim domovima zdravlja u Južnom Banatu. Danas je po punktovima počela vakcinacija zdravstvenih radnika i u Pančevu.

Prošle nedeje započela prva faza vakcinacije protiv kovida 19 u Južnom Banatu   kada su vakcinisani zdravstveni radnici u Vršcu i Beloj Crkvi. Ove nedelje  nastavljena u  u svih osam opština , među kojima je i Pančevo.

Ove nedelje vakcinisani zdravstveni radnici u Vršcu i Beloj Crkvi. Tokom jučerašnjeg dana distribuirane su još 390 vakcina, koje su namenjene za sve zdravstvene radnike u svih osam opština. Planirano započenjnjanje vakcinacije u Gerontološkom centru u Pančevu i Gerontološkom centru Vršac. Stigla je fajzerova vakcina , u toku je prikupljanje podataka za vakcinaciju koja  će se sprovoditi od 18-23 janura. Važno je napomenuti da su ekipe zavoda na terenu, obilazimo vakcinalne punktove na našoj teritoriji.Za sada smo zadovoljni to su iskusni timovi .

Svake nedelje  u zavisnosti koliko se zdravstvenih radnika prijavi stizaće potrebne doze vakcine. Takođe je upućen poziv i zdravstvenim radnicima koji rade u privatnim ustanovama da se prijave za vakcinaciju ukolko žele.

Related posts

Počela sezona na gradskom bazenu

Nikoleta Dragaš

Održane dečje kreativne radionice u Debeljači

Nikoleta Dragaš

U KCV se od Covid 19 infekcije leči 38, a u Opštoj bolnici u Pančevu 81 pacijent

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija