23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo

Počela vakcinacija medicinskih radnika

Nova količina Fajzerove vakcine stigla je juče u pančevački Zavod za javno zdravlje i distribuirane su svim domovima zdravlja u Južnom Banatu. Danas je po punktovima počela vakcinacija zdravstvenih radnika i u Pančevu.

Prošle nedeje započela prva faza vakcinacije protiv kovida 19 u Južnom Banatu   kada su vakcinisani zdravstveni radnici u Vršcu i Beloj Crkvi. Ove nedelje  nastavljena u  u svih osam opština , među kojima je i Pančevo.

Ove nedelje vakcinisani zdravstveni radnici u Vršcu i Beloj Crkvi. Tokom jučerašnjeg dana distribuirane su još 390 vakcina, koje su namenjene za sve zdravstvene radnike u svih osam opština. Planirano započenjnjanje vakcinacije u Gerontološkom centru u Pančevu i Gerontološkom centru Vršac. Stigla je fajzerova vakcina , u toku je prikupljanje podataka za vakcinaciju koja  će se sprovoditi od 18-23 janura. Važno je napomenuti da su ekipe zavoda na terenu, obilazimo vakcinalne punktove na našoj teritoriji.Za sada smo zadovoljni to su iskusni timovi .

Svake nedelje  u zavisnosti koliko se zdravstvenih radnika prijavi stizaće potrebne doze vakcine. Takođe je upućen poziv i zdravstvenim radnicima koji rade u privatnim ustanovama da se prijave za vakcinaciju ukolko žele.

Related posts

U Južnom Banatu 71 osoba novoobolela od koronavirusa

Vanja Vićentić

Produžuje se rok za prodaju karata za Lastu

Nikoleta Dragaš

Do posla preko programa “Moja prva plata”

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija