25. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić i Zakonjšek o saobraćajnom povezivanju Z. Balkana i EU

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas direktora Stalnog sekretarijata Transportne zajednice Mateja Zakonjšeka, sa kojim je razgovarao o razvoju regionalne transportne mreže i saobraćajnom povezivanju Zapadnog Balkana sa Evropskom unijom, koje bi donelo brojne prednosti za građane i kompanije.

Direktor Zakonjšek je predstavio prioritete rada Transportne zajednice, čiji Stalni sekretarijat ima sedište u Beogradu, a koji se odnose na povezivanje saobraćajne infrastrukture u transevropsku mrežu, bezbednost saobraćaja, primenu evropskog zakonodavstva i standarda u oblasti saobraćaja, koja podrazumeva i digitalizaciju i ekološko unapređenje, brži protok robe na granicama uspostavljanjem zajedničke kontrole, kao i oživljavanje železničkog i plovnog transporta.

Predsednik Vučić je zamolio direktora Zakonjšeka da pomogne u uspostavljanju Zelenih koridora na granicama Zapadnog Balkana i Evropske unije, odnosno uklanjanju barijera radi bržeg protoka robe, po ugledu na Zelene koridore koji su uspostavljeni između partnera na Zapadnom Balkanu u vanrednim okolnostima pandemije Kovid-19. On je naglasio da je za Srbiju važno da se ova inicijativa primeni, pre svega, na granicama sa Hrvatskom i Mađarskom, gde su višečasovna zadržavanja najduža.

Predsednik Vučić je izdvojio projekte koji bi bili prioritetni i zamolio za

ubrzanje procedura za realizaciju auto-puta Niš – Priština.

Related posts

Rukometaši “Dinama” bolji od Subotičana

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić: U četvrtak bez vanrednog stanja i policijskog časa

Zorana Stekovic

Ministar Vulin razgovarao sa stalnim koordinatorom UN u Srbiji

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija