17. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Pančevo Vesti

Vladike Nikanor i Stefan obišli radove na izgradnji Hrama Svetog Ilije u Jabuci

Na poziv lokalnog sveštenstva, vladika Banatski Nikanor, zatim starešina Hrama Svetog Save vladika Stefan i v.d. direktora Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama Vladimir Roganović bili su danas u Jabuci.

Narodni poslanik SNS Marko Mladenović i predsednik MZ Jabuka Slobodan Ilić obišli su sa predstavnicima Srpske pravoslavne crkve radove na izgradnji hrama Hrama Svetog Ilije u Jabuci.

“ Mi smo na poziv starešina Hrama Svetog Ilije koji su bili domaćini vladikama banatskom Nikanoru i vladiki Stefanu, obišli radove na izgradnji ovog verskog objekta koji se finansira sredstvima meštana, i jednim delom iz sredstava lokalne samouprave. Nadam se da će radovi na izgradnji hrama biti završeni u najkraćem mogućem roku. Posle obilaska radova organizovan je prijem u mesnoj zajednici gde smo razgovarali sa našim gostima, odnosno predstavnicima SPC, o unapređenju saradnje koja je inače i do sada bila na visokom nivou” rekao je narodni poslanik SNS Marko Mladenović.

Related posts

PANČEVO SE ODJAVILO: Šetnja jenjava, nema podrške građana

Mica Milakov

Predsednik Tramp danas sa predsednikom Vučićem i Hotijem na ceremoniji potpisivanja

Zorana Stekovic

“ComNet” : “Danas” – novinari u službi politike!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija