20. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Pančevo Vesti

Vladike Nikanor i Stefan obišli radove na izgradnji Hrama Svetog Ilije u Jabuci

Na poziv lokalnog sveštenstva, vladika Banatski Nikanor, zatim starešina Hrama Svetog Save vladika Stefan i v.d. direktora Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama Vladimir Roganović bili su danas u Jabuci.

Narodni poslanik SNS Marko Mladenović i predsednik MZ Jabuka Slobodan Ilić obišli su sa predstavnicima Srpske pravoslavne crkve radove na izgradnji hrama Hrama Svetog Ilije u Jabuci.

“ Mi smo na poziv starešina Hrama Svetog Ilije koji su bili domaćini vladikama banatskom Nikanoru i vladiki Stefanu, obišli radove na izgradnji ovog verskog objekta koji se finansira sredstvima meštana, i jednim delom iz sredstava lokalne samouprave. Nadam se da će radovi na izgradnji hrama biti završeni u najkraćem mogućem roku. Posle obilaska radova organizovan je prijem u mesnoj zajednici gde smo razgovarali sa našim gostima, odnosno predstavnicima SPC, o unapređenju saradnje koja je inače i do sada bila na visokom nivou” rekao je narodni poslanik SNS Marko Mladenović.

Related posts

Vučić sa predstavnicima taksi udruženja u 14 sati

Zorana Stekovic

Za sada u Srbiji nema cirkulacije virusa

Katarina Popović

Sređivanje opovačkog parka

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija