17. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Sport Srbija

“Radnički” izožbom “Naš prvi vek” obeležio 100. rođendan

Sportsko društvo Radnički iz Beograda prošle godine je izbrojalo 100 svećica na torti. Zbog pandemije korona virusa planirana Svečana akademija je odložena za neke bolje dane, ali je značajan jubilej obeležen dodelom plaketa i povelja najzaslužnijim članovima Društva.

Sportsko društvo Radnički ušlo je u drugi vek svog postojanja. Popularni “Krstaši” su značajan jubilej proslavili izožbom “Naš prvi vek” u muzeju “25. maj” i svečanošću na kojoj su istaknutim sportistima I najzaslužnijim članovima dodelili plakete i povelje. Stanka Pejović, generalni sekretar SD Radnički, nije krila zadovoljstvo trenutnom situacijom u Društvu, ali je podsetila da je pre samo par godina kriza bila veoma ozbiljna.

Jedna od naših najboljih rukometašica svih vremena, danas Gradski skretar za sport, Dragana Pešić Belojević, plaketu je primila i kao nekadašnja članica kluba sa Krsta, ali i ispred Sekretarijata na čijem je čelu. Šahistkinja Alisa Marić najveći međunarodni uspeh ostvarila je kao član Radničkog.

Svečanosti u Muzeju 25. maj prisustvovalo je mnogo nekadašnjih šampiona, članova klubova SD Radnički. Bila je to prilika da se prisete kako velikih uspeha popularnih “Krstaša”, tako i anegdota kojih je bilo mnogo u prvom veku postojanja.

Related posts

Rakočević: Period nestabilnosti na Kosovu tek predstoji

Mica Milakov

Srpski paraolimpijci: Ponovićemo u Tokiju uspeh iz Rija

Nikoleta Dragaš

Vlada donosi odluku: Fudbalske utakmice bez publike, bez zatvaranja škola

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija