17. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Pomoći ćemo porodicama na KiM pogođenim poplavama

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas sa Nebojšom i Miljanom Načićem iz sela Plemetina kod Obilića, kojima je zbog poplava prethodnih dana oštećena imovina.

Petković je razgovarao i sa porodicom Jolić iz Kuzmina u Kosovu Polju, koja se takođe našla na udaru te prirodne nepogode.

Petković je preneo je da će Kancelarija pomoći porodicama koje su pogođene poplavama da saniraju štetu, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

“Situacija u srpskim sredinama je pod kontrolom, imamo nekoliko izolovanih slučajeva u kojima je poplava napravila probleme i to već rešavamo”, rekao je Petković. On je dodao da se prati situaciju na terenu i da je razgovarao i sa predsednicima opština na severu Pokrajine, kako bi bili u pripravnosti u slučaju izlivanja Ibra.

Izlivanjem reke Sitnice Načićima je poplavljeno dvorište, pomoćni objekat i podrum. Voda je uništila motorne kosačice za travu, zimnicu i zamrzivač sa hranom.

Jolićima je voda poplavila deo domaćinstva, na mestu gde se izlila reka Drenica.

Related posts

Preventivni pregledi u Kačarevu. Dobar odziv!

Nikoleta Dragaš

Ljajić: Ministarstvo neće oduzimati licence agencijama, rešenje za 10 dana

Bojana Kecic

Počela manifestacija “Kovačički oktobar”

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija