26. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Ministar i predsednik PS-a Vulin: Dan Republike Srpske je praznik za sve Srbe

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin čestitao je svim Srbima 9. januar, Dan Republike Srpske.

“Republika Srpska je nastala kao otpor srpskog naroda ponavljanju jasenovačkog genocida, ne samo Srba koji žive zapadno od Drine, već otpora celokupnog srpskog naroda. Zato je očuvanje Republike Srpske pravo i obaveza svih Srba, baš kao što je očuvanje Dejtonskog sporazuma i Bosne i Hercegovine nastale Dejtonskim sporazumom, obaveza Republike Srbije kao garanta Dejtona, ali i matice i čuvara svih Srba. 

Zahvaljujući iskrenom i upornom nastojanju predsednika Aleksandra Vučića, predsednika svih Srba, da se RS unapredi i ojača, Srbija i Republika Srpska nikada nisu bile bliže i jedinstvenije. 

Dan Republike Srpske je praznik za sve Srbe i zato današnji praznik čestitam svim Srbima, a građanima Republike Srpske želim da dan osnivanja Srpske slave u miru i slobodi. Mir je najviši interes srpskog naroda, a sloboda najviša vrednost zbog koje Srbi postoje. Srećan nam praznik i da ga dugo slavimo “, poručio je ministar unutrašnjih poslova i predsednik PS-a Aleksandar Vulin.

Related posts

Proglašeno vanredno stanje u Srbiji

Katarina Popović

Vučić uručio odlikovanje general-majoru Stajversu

Nikoleta Dragaš

Vučić na poklon dobio stalak za piće

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija