20. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Darija Kisić Tepavčević: Virus iskoristi svaku našu slabost i opuštanje

Vidi se lagani trend pada broja obolelih od kovida 19, ali su brojevi i dalje visoki i svaki dan desetine sugrađana izgubi bitku s bolešću, upozorava ministarka rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević.

Darija Kisić Tepavčević je  navela da, ako se poredi sa pet ili šest hiljada novoobolelih na dnevnom nivou, broj ispod dve hljade jeste manji, ali ističe da su to i dalje izuzetno visoki brojevi i da je više od 200 ljudi na respiratorima u jako teškom stanju.

Kako je rekla, sve to pokazuje da je virus još uvek ovde.

“Imamo vakcinu, to jeste svetlo na kraju tunela, ali i dalje moramo odgovorno da se ponašamo, jer smo videli da virus iskoristi svaku našu slabost i opuštanje”, navela je Darija Kisić Tepavčević.

Rekla je da se sastanci Kriznog štaba održavaju redovno i da će javnost biti obaveštena o sledećem sastanku.

Kaže i da je očigledno da će virus biti tu još izvestan vremenski period i da moramo da se ponašamo odgovorno i savesno.

Darija Kisić Tepavčević je rekla da, čak i ako se odluči da se određene mere popuste, moramo da se ponašamo kao u prethodnom periodu.

Ministarka je prvu dozu vakcine primila 24. decembra, a drugu dozu će primiti 14. januara.

Stvaranje štita za širenje virusa 

Ističe da nije imala nikakve neželjene reakcije i da se nada da će svi građani, kada im se ukaže prilika za vakcinaciju, da se odazovu, jer to jeste spas i svetlo na kraju tunela i jedino tako možemo da stvorimo štit za širenje virusa.

Kada je reč o vakcinaciji u gerontološkim centrima, Darija Kisić Tepavčević je rekla da je, na osnovu baze podataka, do juče vakcinisano 1.984 korisnika ili zaposlenih, i da je izdat još 841 nalog.

Rekla je da je izuzetno ponosna na zaposlene i korisnike i da su najstariji opet pokazali da se odgovorno ponašaju jer su gotovo svi zainteresovani za vakcinaciju koja je besplatna.

Istie da su korisnici u gerontološkim centrima u prioritetnoj grupi za vakcinaciju i da službe u zavisnosti od epidmiološke situaicije u centrima procenjuju kada je najoptimalnija prilika da se što više njih vakciniše.

Navodi da su uključene i privatne i državne ustanove. Kada je reč o epidemijskoj situaciji u ustanovama, u ovom momentu ze zaraženo 1.408 korisnika i 675 zaposlenih, navela je ministarka.

Related posts

Ministar Vulin: Vojska Srbije pripremila Arenu za prijem pacijenata

Jasmina Petkovic

Obeležen dan saniteta Vojske Srbije

Nikola Toadjer

Predsednik Vučić: Ako Tramp pobedi, Srbiji će biti lakše

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija