17. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovin Najvažnije

Pomoć u medicinskoj opremi bolnici u Kovinu od Pokrajinske vlade

Javnim konkursom 2020. godine Pokrajinska vlada i Sekretarijat za zdravstvo su opredelili 10.120.000 dinara za pomoć Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti „Kovin“. Od tog novca kupljena je potrebna medicinska oprema.

Pokrajinska vlada godinama u nazad ulaže velika sredstva u Specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti „Kovin“. Pre nekoliko meseci, ova bolnica je, od Sekretarijata za zdravstvo, dobila sredstva kojima su kupljeni ultrazvučni kolor dopler aparat u vrednosti od 4.680.000 dinara i 8 pacijent monitora sa centralnom stanicom u vrednosti od 5.280.000 dinara.

Zahvaljujući odličnoj saradnji ove bolnice sa lokalnom samoupravom i Pokrajinskom vladom kupljeno je nekoliko vrednih aparata. Ova oprema će olakšati posao lekarima prilikom dijagnostikovanja mnogih bolesti, a samim tim i unaprediti lečenje pacijenata.

Sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj je, takođe, pomogao ovoj bolnici kako bi se u delu bolnice uvela štedljiva rasveta u cilju poboljšanja energetske efikasnosti.

Related posts

Počeo upis u vrtiće

Mica Milakov

“Dani ribara” i “Zlatni kotlić” obeležili vikend u Plandištu

Nikoleta Dragaš

Učenici iz Katalonije u poseti Televiziji Pančevo

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija