12. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

U Vojvodini 700 novozaraženih, najviše u Novom Sadu

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 700 novih slučajeva korona virusa, a najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 158, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu Instituta, u ovom trenutku broj aktivnih slučajeva u Vojvodini je 20.418.

Najveći broj aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 5.142, sledi Zrenjanin sa više od 1.600, Pančevo sa više od 1.300 i Subotica i Bačka Palanka sa po više od 1.000 aktivnih slučajeva.

Očekuje se dalji pad broja aktivnih slučajeva u narednom periodu zbog oporavka velikog broja obolelih sa blagom kliničkom slikom koji su registrovani tokom decembra.

Institut ocenjuje epidemiološku situaciju u Vojvodini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima i napominje da je zdravstveni sistem i dalje u teškoj situaciji, ali da se situacija popravlja.

Related posts

BRAVO ZA PANČEVCE! RK DINAMO U FINALU KUPA POSLE 47 GODINA!Finale sa Vojvodinom u nedelju 24. marta.

Mica Milakov

Radovi na vodovodnoj mreži od 9 sati

Ivana Bogdanovski

Vučić sutra sa ministrom odbrane NR Kine

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija