17. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Nekategorizovano

Besplatan badnjak za sve Novosađane

Nacionalni park Fruška gora u saradnji sa Gradom Novim Sadom organizovala je danas podelu besplatnih badnjaka za sve građane. Badnjake su građanima uručili direktor Nacionalnog parka Radoslav Krunić i član gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

Širom Srbije obeležava se Badnji dan, dan kada se Badnjak tradicionalno seče i pali. Tim povodom danas se u brojnim gradovima održane su akcije u duhu najradosnijeg hrišćansog praznika –  Božića, koje podsećaju na tradicionalne vrednosti našeg društva.

Kao i prethodnih godine i ove je Novi Sad organizovao podelu Badnjaka svojim sugrađanima. Akcija osmišljena u koordinaciji Nacionalnog parka Fruška gora i gradske uprave za kulturu.

Nacionalni park akciju sprovodi u saradnji sa Novim Sadom, Irigom, Sremskom Mitrovicom, Rumom i Šidom obezbedio  i 10 hiljada sadnica koje će biti podeljene  na nekoliko lokacija na Fruškoj Gori.

Nacionalni park Fruška gora tokom januara završiće veliku akciju sadnje 60 stabala koja je počela tokom jeseni, a u ovoj ustanovi najavljuju nove velike poduhvate.

Pripremio: Nikola Bulatović

Snimatelj i montažer: Milan Marković

Related posts

SNS Južni Banat : Zašto nadležni i dalje ćute na pretnje Predsedniku Vučiću ubistvom!

Mica Milakov

Premijerka Ana Brnabić u emisiji “Lice Nacije”: Najveća čast u mom životu je to što sam predsednica Vlade Srbije

Mica Milakov

“Za sigurnu budućnost naše dece potrebni su nam prijatelji” Autorski tekst predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija