27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Nekategorizovano

Besplatan badnjak za sve Novosađane

Nacionalni park Fruška gora u saradnji sa Gradom Novim Sadom organizovala je danas podelu besplatnih badnjaka za sve građane. Badnjake su građanima uručili direktor Nacionalnog parka Radoslav Krunić i član gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

Širom Srbije obeležava se Badnji dan, dan kada se Badnjak tradicionalno seče i pali. Tim povodom danas se u brojnim gradovima održane su akcije u duhu najradosnijeg hrišćansog praznika –  Božića, koje podsećaju na tradicionalne vrednosti našeg društva.

Kao i prethodnih godine i ove je Novi Sad organizovao podelu Badnjaka svojim sugrađanima. Akcija osmišljena u koordinaciji Nacionalnog parka Fruška gora i gradske uprave za kulturu.

Nacionalni park akciju sprovodi u saradnji sa Novim Sadom, Irigom, Sremskom Mitrovicom, Rumom i Šidom obezbedio  i 10 hiljada sadnica koje će biti podeljene  na nekoliko lokacija na Fruškoj Gori.

Nacionalni park Fruška gora tokom januara završiće veliku akciju sadnje 60 stabala koja je počela tokom jeseni, a u ovoj ustanovi najavljuju nove velike poduhvate.

Pripremio: Nikola Bulatović

Snimatelj i montažer: Milan Marković

Related posts

Predsednik Vučić: Predstoji nam težak period po pitanju Kosova i RS

Vanja Vićentić

PREDSEDNIK VUČIĆ : Dolazim za nekoliko dana da otvorim ZTF, u Pančevo dolazi još jedan investitor!

Mica Milakov

Kupus u kace do 1. decembra

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija