23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Vesti

Počela distribucija Fajzerove vakcine u Južnom Banatu

Danas je počela distribucija Fajzer-Biontek vakcine za žitelje Južnobanatskog okruga. Prvo će se vakcinisati zdravstveni radnici u Vršcu i biće im prosleđeno 130 doza, kažu u Zavodu za javno zdravlje Pančevo. Ostalim zdravstvenim ustanovama u ovom okrugu biće sukcesivno distribuirane po utvrđenom planu. 

U Južnobanatskom okrugu počinje vakcinacija zdravstvenih radnika i korisnika socijalnih ustanova, tj gerontoloških centara. Vakcinacija se organizuje preko Zavoda za javno zdravlje Pančevo, koji će dalje distribuirati vakcine lokalnim domovima zdravlja koji su u okviru njegove nadležnosti, kaže dr Olivera Stanišić, epidemiolog. Vakcine će, najpre, dobiti zdravstveni radnici u Vršcu.

Vakcinacija se sprovodi u koordinaciji sa Nacionalnim timom za imunizaciju Instituta za javno zdravlje Srbije. U zavisnosti od kapaciteta za skladištenje i čuvanje vakcina zdravstvenim ustanovama i domovima zdravlja su dostavljeni i frizideri za njihovo čuvanje, jer su postojeći kapaciteti popunjeni vakcinama koje se inače koriste tokom cele godine po redovnom programu imunizacije.

Vakcine su bezbedne i imaju za cilj jačanje imuniteta organizma, jer se jedino tako može postići kolektivni imunitet i pobediti virus COVID-19, poručuju lekari.

Related posts

Pratite koncert Lepe Brene iz svojih domova: Najveća muzička zvezda ovih prostora peva za vas ispred Skupštine grada!

Mica Milakov

Vanredna akcija davanja krvi u petak

Vanja Vićentić

Predsednik Vučić čestitao Mihailu Mišustinu, novom ruskom premijeru

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija