21. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Vulin: Borba protiv organizovanog kriminala je prioritet!

Dobri rezultati u borbi protiv svih vidova kriminala, moraju biti praćeni osećajem građana da su sigurni i bezbedni, što je i osnovni zadatak svake policijske uprave u Srbiji, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin koji je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem obišao Policijsku upravu u Nišu.

Vulin je istakao i da su efikasnost i brzina u rasvetljavanju krivičnih dela najbolja poruka građanima da policija radi svoj posao.

Borba protiv organizovanog kriminala je prioritet, ali jednake napore moramo uložiti da rasvetlimo i najsitniju krađu, razbojništvo, džeparenje, ulični kriminal kojim su pogođeni građani u svakodnevnom životu. Samo na taj način, pored dobre statistike, građani će znati da su zaštićeni i bezbedni – rekao je ministar Vulin.

Podsetio je da je tokom prošle godine zaplenjeno više od 7,6 tona različitih vrsta droga i naglasio da očekuje da policija nastavi tim tempom i da se sa maksimalnom posvećenošću svakodnevno bori da narko-dileri i narkotici budu sklonjeni sa ulica, a naša deca sigurna, saopšteno je iz MUP-a.

Na sastanku sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Nišu razmatrani su i uslovi rada i opremljenost policijskih službenika, a ministar je ukazao da će MUP nastaviti ulaganja u jačanje kapaciteta policije i razvijanje savremenog sistema bezbednosti.

– Nastavićemo sa ulaganjima u materijalno-tehničko opremanje pripadnika policije, ali i sa podmlađivanjem kadra. Država će učiniti sve da obezbedi najsavremenije uslove rada, a od vas očekujem da poverenje opravdate i postignete još bolje rezultate – zaključio je ministar Vulin.

Related posts

ZZJZ: PCR testiranje po zakazivanju

Nikoleta Dragaš

Pripreme za Badnji dan i Božić

Nikola Toadjer

U Južnobanatskom okrugu 219 obolelih od Covid-19

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija