20. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Predsednik Vučić: Stiže pomoć Jovanki Đurić sa devetoro dece

FOTO: STUDIO B

Porodica Jovanke Đurić, samohrane majke sa devetoro dece u Laćarku, dobiće nameštaj za domaćinstvo, krevete, kuhinju i druge potrebne stvari, obećao je predsednik Aleksandar Vučić tokom posete toj porodici.

Predsednik je tu porodicu posetio i krajem 2019. godine, kada je čuo da je majka Jovanka pre skoro tri godine ostala bez muža i sama podiže sedmoricu sinova i dve ćerke, a porodica živi od poslastičarnice “Devet slatkiša” i dečjeg dodatka od 15.000 dinara.

Najstarije dete, ćerka Cvija ima 19 godina, a najmlađi, sin Uroš osam godina.

Sa predsednikom Vučićem porodicu je danas posetio i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, koji je, inače, iz tog kraja.

Deca su budućnost Srbije, jer ako ne bude dece zapitaćemo se uskoro za koga onda gradimo tolike puteve, podižemo fabrike i drugo, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom posete porodici Jovanke Đurić, samohrane majke sa devetoro dece u Laćarku.

“Znam da iako Srbija dobro napreduje ima još mnogo siromašnih ljudi. Ali, za Jovanku to ne može da se kaže, ona je najbogatija u Srbiji”, rekao je Vučić.

Dodaje da država pokušava da pomogne na razne načine siromašnim građanima.

“Nas deca mogu da spasu, ona su budućnost i sve što radimo i gradimo bez dece nema smisla. Ako nas stvarno za 50 godina bude manje od pet miliona, za koga smo onda g radili puteve, bolnice, fabrike…”, zapitao je Vučić.

Ističe da je porodica Jovanke Đurić divna i da im je država pomogla oko kuće, tako da je sada rešeno pitanje stolarije, krova, fasade…

“Pomoći ćemo još, i jednu kravu smo kupili”, naveo je Vučić i zahvalio toj porodici na gostoprimstvu.

Kad je reč o lokalnoj samoupravi, kazao je da se priprema veliki projekat za dodatnu izgradnju 10.000 metara kvadratnih opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, kao i za rekonstrukciju postojećeg dela bolnice.

Vučić dodaje da je već dosta urađeno za Sremsku Mitrovicu i da je tu nezaposlenost svega između tri i pet odsto.

Predsednik je rekao da će se videti da li će biti novca i za gradnju gradskog stadiona u Sremskoj Mitrovici.

Dodao je da će biti rekonstruisan i stari deo vrtića “Čuperak”.

Jovanka Đurić je zahvalila Vučiću:

“Veliko hvala predsedniku i svima koji su pomogli da nam se omoguće bolji uslovi”.

Related posts

Po 200.000 dinara najaktivnijim udruženjima žena Vojvodine od Telekoma

Jasmina Petkovic

Sramotno je Nenada Živkovića predstavljati kao novinara

Mica Milakov

Preminuo legendarni Dijego Maradona!

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija