27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kovin

Nova Medicinska oprema za Specijalnu bolnicu “Kovin”

Zahvaljujući dodeljenim sredstvima za medicinsku opremu Vlade AP Vojvodine i Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, dijagnostički centar Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti ,,Kovin” opremljen je novim ultrazvučnim kolor dopler aparatom, a intezivna nega neurološkog odeljenja opremljena je novih osam  pacijent monitora. 

Pacijent-monitori su aparati namenjeni za praćenje vitalnih funkcija i parametara kod teže somatskih obolelih pacijenata, dok je kolor dopler aparat namenjen za dijagnostiku određenih bolesti, kao i za snimanje krvnih sudova vrata i perifernih krvnih sudova.

Već nekoliko godina za redom, tradicionalno, uoči novogodišnjih i božićnih praznika, Princeza Katarina obraduje naše pacijente vrednim novogodišnjim poklon paketima, i na taj način pacijentima učini veliku radost i ulepša im pretpraznične dane, koje provode van svojih porodica.Takođe, ,,Lajflajn” je učestvovao u opremanju trpezarije i dnevnog boravka za pacijente na Odeljenju za nepsihotične poremećaje i granična stanja, što je sada izolaciono odeljenje.

Važno je da napomenemo, dobrotvorno udruženje ,,Serbian American Medical Association” doniralo je bolnici savremenu industrijsku veš mašinu, koja će zadovoljiti potrebe ustanove za normalno funkcionisanje rada u perionici, a samim tim i čitave bolnice.

Caritas Srbije uputili su bolnici donaciju u vidu lične zaštitne opreme. Ambasada Suverenog Malteškog reda u Republici Srbiji donirala je dezinfekcioni tunel, kako bi bolnica imala uslove za bezbedan rad tokom epidemije korona virusa. Postavljanje tzv. dezo-tunela na ulazu u bolnicu omogućuje svakodnevno funkcionisanje i siguran ulaske u prostorije, ali doprinosi i čuvanju zdravlja korisnika i zaposlenih.

Vrednu donaciju u vidu jastuka, ćebadi i podloški za dušek, uputila je kovinskoj bolnici Međunarodna pravoslavna dobrotvorna organizacija (IOCC). Humanitarna pomoć dopremljena je vozilom Crvenog krsta Srbije.

Related posts

Moto-skup od 3. do 5. avgusta na Dunavcu

Nikoleta Dragaš

Otvoren pančevački bazen

Jelena Obradović

Nastavak imunizacije Pančevaca bez zakazivanja sledeće nedelje

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija