24. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Predsednik Vučić razgovarao sa ambasadorkom Portugalije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadorku Republike Portugalije u Srbiji Mariju Viržiniju Mendes da Silva Pinu, sa kojom je ragovarao o prioritetima šestomesečnog portugalskog predsedavanja Savetu Evropske unije.

Tokom susreta, predsednik Vučić je naglasio da je Srbija privržena svom evropskom putu i posvećena reformama i saradnji sa institucijama Evropske unije. „Srbija pruža punu podršku i doprinos svim projektima koje EU sprovodi kako u Srbiji, tako i u regionu Zapadnog Balkana“, istakao je predsednik Vučić. On je ponudio punu saradnju Srbije i kada je reč o jačanju kapaciteta za reagovanja na javne zdravstvene krize.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će Evropska unija tokom šest meseci portugalskog predsedavanja biti u mogućnosti da prevaziđe teškoće i ostvari prioritetne ciljeve, među kojima su ekonomski oporavak EU i izlazak iz krize. „Takođe se nadam da će Portugalija, tokom svog predsedavanja staviti akcenat na proširenje Evropske unije na Zapadni Balkan“, dodao je predsednik Vučić. 

Razgovarajući o dijalogu Beograda i Prištine, dvoje sagovornika pružili su podršku radu Miroslava Lajčaka u pregovaračkom procesu.

Ambasadorka Mendes da Silva Pina je istakla da je glavni moto portugalskog predsedavanja „vreme za pravedan, zeleni i digitalni oporavak“ i dodala da će njena zemlja uložiti napore da predstojećih šest meseci obeleže početak novog ciklusa u Evropi, imajući u vidu poteškoće i izazove koje pandemija KOVID-19 nameće Evropskoj uniji, Srbiji i celom svetu. Kao centralnu temu predsedavanja istakla je jačanje socijalnog modela, u cilju podsticanja poverenja građana u Evropsku uniju.

Ambasadorka Mendes da Silva Pina čestitala je predsedniku Vučiću na ostvarenim ekonomskim rezultatima, koji su prethodne godine bili bolji nego u mnogim zemljama članicama Evropske unije.

Foto:StudioB

Related posts

Vlada Srbije hitno razmatra nove mere protiv širenja koronavirusa

Katarina Popović

Vučić nakon otvaranja multimedijalne izložbe: Hvala svima koji su uprkos svim hajkama podržavali rad, požrtvovanost i posvećenost!

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić : Završen dogovor sa Dodikom o gradnji memorijalnog centra u Donjoj Gradini

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija