18. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Predsednik Vučić razgovarao sa ambasadorkom Portugalije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadorku Republike Portugalije u Srbiji Mariju Viržiniju Mendes da Silva Pinu, sa kojom je ragovarao o prioritetima šestomesečnog portugalskog predsedavanja Savetu Evropske unije.

Tokom susreta, predsednik Vučić je naglasio da je Srbija privržena svom evropskom putu i posvećena reformama i saradnji sa institucijama Evropske unije. „Srbija pruža punu podršku i doprinos svim projektima koje EU sprovodi kako u Srbiji, tako i u regionu Zapadnog Balkana“, istakao je predsednik Vučić. On je ponudio punu saradnju Srbije i kada je reč o jačanju kapaciteta za reagovanja na javne zdravstvene krize.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će Evropska unija tokom šest meseci portugalskog predsedavanja biti u mogućnosti da prevaziđe teškoće i ostvari prioritetne ciljeve, među kojima su ekonomski oporavak EU i izlazak iz krize. „Takođe se nadam da će Portugalija, tokom svog predsedavanja staviti akcenat na proširenje Evropske unije na Zapadni Balkan“, dodao je predsednik Vučić. 

Razgovarajući o dijalogu Beograda i Prištine, dvoje sagovornika pružili su podršku radu Miroslava Lajčaka u pregovaračkom procesu.

Ambasadorka Mendes da Silva Pina je istakla da je glavni moto portugalskog predsedavanja „vreme za pravedan, zeleni i digitalni oporavak“ i dodala da će njena zemlja uložiti napore da predstojećih šest meseci obeleže početak novog ciklusa u Evropi, imajući u vidu poteškoće i izazove koje pandemija KOVID-19 nameće Evropskoj uniji, Srbiji i celom svetu. Kao centralnu temu predsedavanja istakla je jačanje socijalnog modela, u cilju podsticanja poverenja građana u Evropsku uniju.

Ambasadorka Mendes da Silva Pina čestitala je predsedniku Vučiću na ostvarenim ekonomskim rezultatima, koji su prethodne godine bili bolji nego u mnogim zemljama članicama Evropske unije.

Foto:StudioB

Related posts

Predsednik Vučić s Flesenkemperom o partnerstvu Srbije sa Savetom Evrope

Jasmina Petkovic

Miloš Vučević gost “Lica nacije”

Aleksandra Miloševska

Novozaraženih 62, preminulo troje

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija