17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Novogodišnji karavan sreće Kancelarije za KiM u metohijskim selima

I ove godine, predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju obradovali su mališane u srpskim sredinama na KiM prigodnim poklonima za Novu godinu i Božić.

Tradicionalno, kao i  svake godine, Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila je paketiće za svu decu u srpskim sredinma na Kosmetu. Mališanima iz metohijskih sela Banje, Suvo Grlo, Osojane i Crkolez, poklone je uručila pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov.
Dečica nisu krila oduševljenje i zadovoljstvo zbog dobijenih poklona.

“U protekloj godini, iako je bila vrlo teška, u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji rođen je veči broj dece u odnosu na 2019. godinu. Kancelarija za KiM tradicionalno svake godine uručuje paketiće deci koja žive na prostoru naše lepe, južne srpske pokrajine pa tako i ove godine. Uz veliku podršku direktora Kancelarije za KiM, Petra Petkovića, pomoćnici direktora i članovi kabineta direktora nalaze se na terenu. Naši mališani na prostoru KiM žive u veoma teškim uslovima ali ova dodela paketića ima za cilj da izmami njihove osmehe i da u njihovim očima vidimo sreću i radost”, rekla je Miladinov.

Nakon Osojana pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov obišla je Privremeni organ opštine Klina gde je razgovarala sa lokalnim predstavnicima, a nakon toga  i Osnovnu školu “Janko Jovićević” u Goraždevcu gde je mališanima uručila novogodišnje paketiće. 

Izvor: TV Most

Related posts

Nova humanitarna akcija “Srpske Sparte”

Zorana Stekovic

UONS: Hitno ispitati pretnje Marinike Tepić upućene novinaru Milakovu

Mica Milakov

“ŽIVELA SRBIJA” Predsednik Vučić se oglasio na Instagramu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija