24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Ministar Stefanović: Spekulacije o otpuštanju profesionalaca su laž


“Spekulacije koje su se pojavile u javnosti da postoji ideja da se otpusti više hiljada profesionalaca iz Vojske Srbije, a povodom ideje o razmatranju uvođenja obaveznog služenja vojnog roka, apsolutna su laž”, izjavio je danas potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović.

On je istakao da ne samo da se ne planira otpuštanje profesionalaca u vojsci, već se planira zapošljavanje novih, kao i značajno povećanje plata.

“Zaposleni u Vojsci Srbije dobiće ove godine, pored povećanja od pet odsto koje dobijaju svi, i dodatnih 10 procenata, od čega će najviše dobiti vojnici sa najmanjom platom”, rekao je Stefanović.

“Više puta sam rekao i ponoviću – snaga Vojske su njeni ljudi”, istakao je potpredsednik Vlade i ministar odbrane i dodao da će se ulagati ne samo u veće plate vojnika, već i u njihovu opremu i uslove rada.

Naveo je i da će se paralelno i dalje temeljno raditi na razmatranju ideje o uvođenju služenja redovnog vojnog roka, što ne predstavlja nikakav razlog za otpuštanje vojnika.

“Želimo jaku, snažnu, opremljenu i dobro plaćenu Vojsku, jer je samo takva vojska garant stabilnosti i bezbednosti Srbije i da ćemo se za to boriti”, zaključio je Stefanović.

Related posts

Vladimir Orlić: Obradović i Đilas seju patološku mržnju prema predsedniku i njegovoj porodici

Mica Milakov

COMNET zabrinut zbog retorike gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića

Zorana Stekovic

Od 1. marta prijava poslodavaca za polovinu minimalca

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija