17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekonomija Vesti

Bajatović: Srbija ima najbolji mogući kvalitet gasa

Gostujući u emisiji Lice nacije, direktor JP “Srbijagas“ Dušan Bajatović istakako je da Srbija ima najbolji mogući kvalitet gasa.

– Gas je energent 21 veka, on je stateški energent, čak mogu da kažem da je postao važniji od nafte.

– Procedura priključavanja na gasnu mrežu bila je komplikovana, postojale su različite takse, ali to sada želimo da ukinemo. Od čvrstog goriva stvara se zagađenje i mi to uzdišemo, dok kod gasa nemamo toga, i koristeći gas ne zagađujemo vazduh!

– Snabdevanje gasom je bezbedno. Više ljudi strada od struje nego od gasa. Ako se sve poštuje, sve procedure, gas nije opasan. On nema ni boju ni miris ali se farba supstancama da može da se oseti. Prednost gasa jeste to što nema loženja i sa malim kompjuterima mogu se meriti svi parametri.

Kada je cena u pitanju, ističe da se više isplati gas. Grejanje na struju je skuplje, pogotovo kada se uđe u crvenu zonu.

– Očekujemo da će ovaj naš plan biti uspešan. Imamo oko 300 hiljada potrošača u Srbiji, a imamo mogućnost da idemo do 500 hiljada priključaka.

– Moja ideja je da “Srbijagas” raste. Treba da se nastavi razvijanje „Srbijagas“ i ako sve bude kako treba, sa svim prihodima koje može da ostvari uz podršku Vlade Srbije, da radimo gasifikaciju Srbije. Treba od JP „Srbijagas“ da napravimo da bude nacionalna kompanije a ne da je vratimo na nivou gde je nažalost bila. „Srbijagas“ treba da ostaje javno preduzeće, ali poštujem i druga mišljenja.

– Balkanski tok je urađen najsavremenijom opremom. Sve smo napravili veoma kvalitetno. Najsavremenija dispečerksa stanica koja će da upravlja gasom je u Srbiji.

– Plan za naredni period nam je veoma ambiciozan. Teško izvodljiv, ali jeste izvodljiv. Treba da se ujedinimo i siguran sam da ćemo uspeti, naveo je Bajatović gostujući u emisiji “Lice Nacije”.

Related posts

Novčana nagrada najboljim studentima, podsticaj za nove uspehe

Jasmina Petkovic

Pedeset i prva likovna kolonija “Deliblatski pesak”

Jasmina Petkovic

Održana „NIS otvorena škola tenisa“ na Zlatiboru

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija