18. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Ukradeni medvedići sa novogodišnje dekoracije Turističke organizacije Pančevo: kamere snimile lopove

U novogodišnjoj noći u Pančevu nekim građanima glavna zanimacija bila je krađa medvedića sa novogodišnje dekoracije Turističke organizacije Pančevo. Kamere video nadzora snimile su počinioce.

Uprkos predrasudama i očekivanjima, izgrednici su bili ljudi od kojih to, na prvi pogled, sigurno ne biste očekivali.

U prvom slučaju, nešto pre 23 sata, par, momak i devojka, šetali su centrom. Onda je ona zastala pred dekoracijom, zatim se vratio on i popeo se uz oluk i skinuo medveda.

U drugom slučaju, oko sat i po nakon ponoći, drski muškarac, s maskom na licu, brzom akcijom i jasnom namerom, skočio, ukrao medvedića i pobegao sa njim.

Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije Pančevo i dalje ne može da veruje koliko su pojedinci drski i bezobrazni i kako im ništa nije sveto, da čak i pored jasno vidljivih kamera video nadzora nešto ukradu.

Šta da kažem? Normalan čovek ovo ne može da uradi. Ove ljude zaista treba da bude sramota što su naočigled kamera, u centru Pančeva, ukrali nešto što je javna svojina, a što je pritom služilo u humanitarne svrhe. Podsećamo da je dekoracija napravljena kako bi se sugrađani fotografisali i donirali novac za lečenje bolesne dece iz našeg grada. Čak i kada je humanitarnog karaktera i kada se prikuplja novac za lečenje dece iz Pančeva doživljavamo ovakve stvari, izjavio je Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije Pančevo.

Objavljujemo fotografije sa video kamera, kao i jedan od video snimaka kako biste se i vi uverili sa kakvim neljudima živimo u Pančevu.  Očigledno je da se ukrali medvediće iz čiste obesti, hira, bezobrazluka.

Video snimci predati su organima koji su zaduženi za brigu o javnom redu i miru i otkrivanje kradljivaca, a počinicima neka služi na čast što su ukrali javnu svojinu koja je služila, prvenstveno u humanitarne svrhe.

Related posts

Kol centar Grada Pančeva prima pozive najstarijih građana kojima je potrebna pomoć

Mica Milakov

Edukacija mladih: Koliko je važna prevencija?

Nikoleta Dragaš

Meštani Barande čiste obalu Tamiša

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija