26. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo

Gradonačelnik Pančeva darivao zlatnikom prvu bebu rođenu u novoj godini

Tradicionalno, 2. januara predstavnici Grada Pančeva daruju prvu bebu rođenu u novogodišnjoj noći. Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva, posetio je Porodilište Opšte bolnice u Pančevu i porodilju Ljiljanu Juhas koja je u novogodišnjoj noći, 45 minuta posle ponoći na svet donela devojčicu Milicu.

Mala Milica, prva beba rođena u 2021. u Pančevu, darivana je od strane Grada Pančeva. Na pokolon je dobila gravirani zlatnik koji se prvim bebama u Novoj godini poklanja od 2015. Porodilji Ljiljani Juhas iz Debeljače ovo je drugo dete. Termin za porođaj je bio 2. januar, ali kako sama kaže Milici se “žurilo”.

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva, uz najlepše želje majci Ljiljani Juhas iz Debeljače uručio je zlatnik Grada Pančeva i dodao da ovakve posete spadaju u lepše obaveze. Pored prve bebe rođene u 2021. poklon od Grada dobila je i prva “pančevačka” beba Arija, mame Adrijane Voštinar, takođe rođena u novogodišnjoj noć.

Milenko Čučković, član Gradskog veća zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku potvrdio je da će Grad Pančevo nastaviti sa sprovođenjem mera brige o porodici.

Pančevačko Porodilište je i u vreme pandemije Kovida 19 funkcioniše u neizmenjenim uslovima. Potvrđuju to i brojke o rođenim bebama u 2020., Doktor Slobodan Prodanović, pomoćnik direktora Opšte bolnice Pančevo, izneo je podatke o broju rođenih beba u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Doktor Jelena Lukić Flora, specijalista ginekologije i akušerstva iznela je jednu zanimljivost vezanu za narodna verovanja kad su devojčice u pitanju.

Prvi porođaj u 2021. Obavio je tim lekara. Uz specijaliste ginekologije I akušerstva dr Jelenu Lukić Flora i Aleksandra Popovića, u timu su bile babice Marija Dragojlović i Marina Bogosavljević, pedijatar dr Ana Protić i pedijatrijske sestre Sanja Stanisavljević i Nataša Živanov.

Related posts

Izmena trasa autobusa ATP-a od 14. do 17. juna

Zorana Stekovic

FK “Radnički” iz Kovina ove sezone u višem rangu takmičenja

Jasmina Petkovic

PENZIONERI: Posle Ustavnog i Viši sud očitao “lekciju” vršačkim sudijama

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija