25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekonomija Vesti

Predsednik Vučić na otvaranju Balkanskog toka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je gasovodom Srbija mnogo privlačnija za investitore, te da je gas čistiji i bolji za životnu sredinu.

-Sada idemo na 155 dolara na 1.000 kubnih metara, plus, 12 do 14 dolara će ići za transport gasa kroz naš sistem – istakao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić istakao je da je ovo izuzetno značajan momenat kako za našu zemlju i za srpsku privredu, tako i za stanovništvo Srbije.

Direktor Srbija Gasa Dušan Bajatović rekao je da je ugrađena najsavremenija oprema.

Otvaranju gasovoda Balkanski tok prisustvovao je i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je ovo izuzetno značajan momenat kako za našu zemlju i za srpsku privredu, tako i za stanovništvo Srbije.

-Ovim gasom dobijamo mogućnost da još snažnije privučemo investitore. Time ćemo da privučemo sve one koji hoće da otvore fabrikke, ovo je nešto što nam garantuje sigurniju budućnost – rekao je VUčić, dodajući da je Srbija uspela pomoću ruskih prijatelja da se snabde gasom.

-Važan i veliki dan za našu zemlju – smatra predsednik.

“Ovaj gasovod će obezbediti sigurnost Srbiji”

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je da je dobro počela Nova godina i da će ovaj gasovod obezbediti sigurnost Srbiji, te da će potpuno biti obezbeđena energetska stabilnost Srbiji.

Odgovarajući na pitanja, predsednik Vučić je rekao da lokalne samouprave uzimaju za takse za priključak ogroman novac i da to jeste problem, ali da će pokušati da se nađe rešenje da priključak za gas košta mnogo manje.

-Mi želimo da počnemo da naplaćujemo gas i kroz to ćemo obezbediti više novca. Nije nam dobra politika već decenijama da priključak skupo naplaćujemo, a ljudi ne žele da se odreknu 1.200 evra, zato ćemo gledati da cenu priključka smanjimo – naglasio je predsednik.

Direktor Srbija Gasa Dušan Bajatović rekao je da je ugrađena najsavremenija oprema.

-Na ovom gasovodu smo ispunili sve svrospke norme – istakao je Bajatović.

Related posts

Beograd čeka nove plivačke medalje

Mirjana Popović

Vučević: Uskoro lokacija nove bolnice, između 400 i 500 mesta

Nikoleta Dragaš

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković prisustvovao Božićnoj liturgiji u manastiru Gračanica

Miroslava Cvejin

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija