19. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Nezaposlenim porodiljama od 1. januara 30.000 dinara

Ona je podsetila da je do sada Grad Beograd za nezaposlene porodilje za svako dete rođeno u jednom porođaju izdvajao po 25.000 dinara.

Kontinuirano sprovodimo odgovornu socijalnu politiku u cilju podsticanja rađanja, kao i podrške roditeljima i porodiljama. Budžet za 2021. godinu koji se odnosi na finansijsku pomoć porodiljama je uvećan za skoro 10 odsto i iznosi 468.125.000 dinara istakla je Stanisavljević.

Ona je podsetila da nezaposlene porodilje sve zahteve za novčana davanja mogu da podnesu još dok su u porodilištu.

Nastavljamo sa odgovornom socijalnom politikom, a posebnu pažnju posvećujemo porodiljama, socijalno ugroženim porodicama, deci i starijim licima. Na sve načine se trudimo da im pomognemo i proširimo obim prava koja uživaju – navela je resorna sekretarka.

Ona je istakla da je Grad Beograd finansijski stabilizovan.

Želim da istaknem da se sva prava koja naši građani ostvaruju isplaćuju bez dana kašnjenja, i da nema kašnjenja u isplatama novčanog davanja porodiljama – zaključila je Stanisavljević.

Iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu Grada Beograda saopštili su da  porodilje u Beogradu imaju pravo na jednokratno novčano davanje koje ostvaruje svaka porodilja u iznosu od 10.000 dinara kao i pravo na jednokratno novčano davanje nezaposlenim porodiljima u iznosu od 25.000 dinara, a od danas 30.000 dinara. Takođe, pravo na jednokratno novčano davanje imaju porodilje za prvorođeno dete u iznosu od 10.000 dinara, za drugorođeno dete u iznosu od 10.000 dinara, za trećerođeno dete u iznosu od 30.000 dinara i pravo na novčano davanje porodiljima za blizance u iznosu od 25.000 dinara po detetu, navodi se u  saopštenju i ističe da jedno pravo porodilje ne isključuje drugo.

Foto:StudioB

Related posts

Predsednik Vučić sutra na obeležavanju početka radova Pojate-Preljina

Zorana Stekovic

Ministar Vulin: Vojska Srbije je čuvar naše bezbednosti, temeljnih vrednosti i tradicije

Jasmina Petkovic

Vulin: Policija da bude servis građana, vraćanje pozornika

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija