22. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Vulin: U 2020. pet mafijaških ubistava, sva su rešena

U 2020. u Srbiji je bilo pet mafijaških ubistava i sva su rasvetljena, kaže ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i navodi da “rat” na nasism ulicama za račun crnogorskih “kavčana” i “škaljaraca” vode njihovi plaćenici u Srbiji.

On je u intervjuu za “Novosti” rekao da je poslednje ubistvo u Belvilu u Beogradu rešeno hapšenjem ubice nakon svega desetak dana.

“To je brzina koja se retko sreće kada su u pitanju ubistva koja počini organizovani kriminal”, kaže Vulin.

Na pitanje o mafijaškim obračunima u Srbiji i to najčešće pripadnika zaraćenih klanova u Crnoj Gori i o tome zašto se njima ne zabrani ulaz u Srbiju, Vulin kaže da je najvećem broju takvih lica zabranjen ulazak u Srbiju.

“Državljaninu Srbije ne možete zabraniti ulazak u zemlju, a rat na našim ulicama za račun ”kavčana” i ”škaljaraca” vode njihovi plaćenici u Srbiji. Rat neće prestati, novac od droge pokreće sve sukobe i jedina preventiva je da znaju da onaj ko izvrši teško krivično delo neće ostati neotkriven”, navodi Vulin.

Poručio je da je najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o ratu sa mafijom s pravom uznemirila klanove, a da Srbija već vidi da nema zaštićenih.

Naveo je da je nedavnim hapšenjenjem Darka Eleza, koji važi za vođu jedne od najopasnijih kriminalnih grupa u regionu, razbijen klan koji je vršio krivična dela sa obe strane Drine.

Kaže i da su uhapšeni bivši predsednici opština iz redova SNS, kao i aktuelni funkcioneri iz redova različitih političkih stranaka.

Vulin je rekao i da je policija svim građanima u Novom Pazaru pružila zaštitu i tako se sukobila sa kriminalcima koji su pomislili da je taj grad njihov.

Naveo je i da su razbijene velike i dobro povezane grupe odgovorne za pranje novca, a da su “padali” i krupni mafijaši kojima se na teret stavljaju ubistva, šverc narkotika i reket.

“Svi su na udaru i nije važno da li su ”škaljarci”, ”kavčani” ili neki manji klanovi, za nas nema razlike”, rekao je Vulin.

Related posts

Pripreme za Badnji dan i Božić

Nikola Toadjer

Ministar Vulin: Za godinu dana pozornici u većim gradovima, potom u ostalim

Vanja Vićentić

“HVALA MOM PRIJATELJU VUČIĆU” Netanijahu zahvalio Srbiji na priznavanju Jerusalima za prestonicu Izraela

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija