17. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Vulin: U 2020. pet mafijaških ubistava, sva su rešena

U 2020. u Srbiji je bilo pet mafijaških ubistava i sva su rasvetljena, kaže ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i navodi da “rat” na nasism ulicama za račun crnogorskih “kavčana” i “škaljaraca” vode njihovi plaćenici u Srbiji.

On je u intervjuu za “Novosti” rekao da je poslednje ubistvo u Belvilu u Beogradu rešeno hapšenjem ubice nakon svega desetak dana.

“To je brzina koja se retko sreće kada su u pitanju ubistva koja počini organizovani kriminal”, kaže Vulin.

Na pitanje o mafijaškim obračunima u Srbiji i to najčešće pripadnika zaraćenih klanova u Crnoj Gori i o tome zašto se njima ne zabrani ulaz u Srbiju, Vulin kaže da je najvećem broju takvih lica zabranjen ulazak u Srbiju.

“Državljaninu Srbije ne možete zabraniti ulazak u zemlju, a rat na našim ulicama za račun ”kavčana” i ”škaljaraca” vode njihovi plaćenici u Srbiji. Rat neće prestati, novac od droge pokreće sve sukobe i jedina preventiva je da znaju da onaj ko izvrši teško krivično delo neće ostati neotkriven”, navodi Vulin.

Poručio je da je najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o ratu sa mafijom s pravom uznemirila klanove, a da Srbija već vidi da nema zaštićenih.

Naveo je da je nedavnim hapšenjenjem Darka Eleza, koji važi za vođu jedne od najopasnijih kriminalnih grupa u regionu, razbijen klan koji je vršio krivična dela sa obe strane Drine.

Kaže i da su uhapšeni bivši predsednici opština iz redova SNS, kao i aktuelni funkcioneri iz redova različitih političkih stranaka.

Vulin je rekao i da je policija svim građanima u Novom Pazaru pružila zaštitu i tako se sukobila sa kriminalcima koji su pomislili da je taj grad njihov.

Naveo je i da su razbijene velike i dobro povezane grupe odgovorne za pranje novca, a da su “padali” i krupni mafijaši kojima se na teret stavljaju ubistva, šverc narkotika i reket.

“Svi su na udaru i nije važno da li su ”škaljarci”, ”kavčani” ili neki manji klanovi, za nas nema razlike”, rekao je Vulin.

Related posts

Predstavnici liste ”Aleksandar Vučić – Za našu decu” potpisali memorandum o zajedničkoj saradnji sa predstavnicima liste “Tim za Šabac”

Nikola Toadjer

Ni voćkama ne prijaju visoke temperature

Nikoleta Dragaš

Vučić s Dodikom o razgovorima u Budimpešti

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija