24. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo

Završena rekonstrukcija Klinike za interne bolesti KCV

Događaju su pristustvovali ministar zdravlja Zlatibor Lončar, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

„Na moju veliku radost, danas sam zajedno sa Igorom Mirovićem i Zlatiborom Lončarom obišao početak radova na izgradnji B i C lamele Urgentno dijagnostičkog centra Kliničkog centra Vojvodine. U novim blokovima biće 16 operacionih sala, odeljenje za sterilizaciju, laboratorija i nuklearna medicina kao i kompletna dijagnostika, čime će kapacitet najvažnije medicinske ustanove u Vojvodini biti povećan za 348 bolesničkih kreveta. Vrednost radova je 28,5 miliona evra, a finansira ih Evropska investiciona banka. Ovo je još jedan od napora koje naša država čini kako bi zdravstvena zaštita građana bila podignuta na viši nivo, a zaposleni u KC Vojvodina će dobiti moderno radno okruženje, dostojno 21. veka“, napisao je na svom instagram nalogu gradonačelnik Novog Sada.

Ministar Lončar i izvršni direktor Konzorcijuma „GH Holding“ Gregor Jernejc potpisali su krajem novembra ove godine ugovor o izgradnji i rekonstrukciji KCV.

Radovi u KCV obuhvataju rekonstrukciju i dogradnju lamela B i C Urgentno dijagnostičkog centra površine više od 33.000 kvadratnih metara, dogradnju tople veze sa postojećim klinikama u sklopu KCV, kao i tehničkih blokova sa saobraćajnicama i parkinzima.

U sklopu lamela B i C biće hirurški blok sa 16 operacionih sala, jedinice intenzivne i poluintenzivne nege i stacionar sa ukupno 348 kreveta.

Glavni projekat za taj klinički centar je završen 2015. godine, a građevinska dozvola dobijena oktobra 2016. godine.

Za izvođača radova na tenderu je izabran Konzorcijum „GH Holding“ iz Ljubljane i Delta Inženjering iz Beograda.

Rok za završetak radova je 29 meseci od potpisivanja ugovora između investitora i izvođača radova.

Related posts

Vladika Nikanor održao liturgiju u hramu u Gudurici

Bojana Kecic

Sećanje na velikana: Godina od smrti Nebojše Glogovca

Nikoleta Dragaš

Vučić: Počela proizvodnja hlorokina u Srbiji

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija