22. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Grad Pančevo sprema još jednu poslovnu zonu za investicije

Bez obzira na situaciju koja nas je zadesila zbog epidemije virusa Covid-19, sve planirane investicije i poslovi u Pančevu su sprovedeni. Kada je u pitanju Severna poslovna zona broj radnih mesta je veći nego što je to bilo planirano. U narednoj godini Grad Pančevo priprema novu poslovnu zonu koja će biti ponuđena investitorima.

– Veoma smo srećni danas što imamo ovo u Pančevu, s obzirom na celokupnu situaciju u celom svetu, danas u sred pandemije kovida 19, mnoga radna mesta u čitavom svetu su ugrožena, mi u Pančevu, u narednom period ćemo imati otvaranje novih radnih mesta. Trenutno u Severnoj industrijskoj zoni I i Severnoj industrijskoj zoni II je zaposleno 750 ljudi u fabrici ZF, fabrika Brose će već negde sredinom sledeće godine zaposliti još nekih 1000 stanovnika i jako sam srećan zbog činjenice da je veliki broj tih zaposlenih upravo iz Pančeva ili okoline. Mi nastavljamo sa tim vetrom u leđima da širimo naše industrijske zone. U planu je, na potezu koji se nalazi  preko puta fabrike ZF, izgradnja, komunalno i infrastrukturno opremanje još jedne industrijske zone, to će biti industrijska zona Sever III i koja će se prostirati na 55 ha i mi se nadamo da ćemo u jako kratkom period dobiti još jednog iuli dva renomirana svetska ili možda domaća poizvođača koji će svoje proizvodne pogone otvoriti u Pančevu, i zaposliti Pančevce i ljude koji su iz okolnih mesta, rekao je gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

Related posts

Vučić sa Pendarovskim razgovarao o razvoju bilateralnih odnosa Srbije i Makedonije

Zorana Stekovic

Sastanak Predsedništva SNS-a

Nikoleta Dragaš

PREDSEDNIK VUČIĆ OBIŠAO RADOVE NA TRGU REPUBLIKE : Rekonstrukcija gotova do 1.septembra

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija