17. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Najvažnije Pančevo Vesti

Izdvojena značajna sredstva za dodelu subvencija za samozapošljavanje Grada Pančeva

U okviru Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje Grada Pančeva ove godine je sprovedeno sedam mera. Jedna od aktivnih mera zapošljavanja je i dodela subvencija početnicima u biznisu, poznatija kao samozapošljavanje.

Grad Pančevo svake godine dodeljuje sredstva za samozapošljavanje. Cilj je da se motivišu početnici u biznisu. Ove godine odobreno je 16 biznis planova.

Zamenica gradonačelnika Dragana Kuprešanin kaže da se subvencije isplaćuju u jednokratnom iznosu. Ona dodaje da se subvencije mogu koristiti za otvaranje privrednog društva, preduzetničke radnje, nekog drugog oblika preduzetništva, za nabavku opreme, adaptaciju prostora i slično.

Gradski većnik zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Milenko Čučković kaže da je za dodelu subvencija za samozapošljavanje iz budžeta Grada izdvojeno 5.785.000 dinara.

Za sledeću godinu, u okviru Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje, planirana su znatna sredstva, kaže Čučković. On dodaje da će Grad nastaviti da subvencioniše mlade preduzetnike i da radi na smanjenu nezaposlenosti.

Related posts

NOVO: Stanje predsednika Vučića stabilno, ali zadržan na VMA

Zorana Stekovic

Sustiže nas prolećni umor

Alba Jovanović

Još jedna devojčica (16) se porodila u Pančevu

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija