17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Vesti

Onlajn licitacija državno-poljoprivrednog zemljišta

Drugi krug licitacija državno-poljoprivrednog zemljišta biće organizovan onlajn. Na ovaj način sama organizacija biće mnogo jednostavnija nego ranije. Ujedno, ovakav način licitiranja je i najbezbedniji, s obzirom na pandemiju korona virusa. Ovog puta biće ponuđeno 747 hektara državno-poljoprivrednog zemljišta.

Uprava za poljoprivredno zemljište donela je odluku da se od sada pa na dalje licitiranja za državno-poljoprivredna zemljišta održavaju elektronskim putem. Na njihovom sajtu već se nalazi aplikacija koja se zove Digitalno-javno nadmetanje. Aplikacija je besplatna, a može se skinuti putem kompjutera i mobilnih telefona.

Vladislava Maksimović kaže da još uvek ne mogu da se vide javna nadmetanja na sajtu Gradske uprave. To će biti moguće onda kada Gradska uprava objavi oglas.

Ukoliko više poljoprivrednika za istu parcelu ponudi jednaku sumu novca, parcelu dobija onaj koji je ponudu prijavio prvi, kaže Vladislava Maksimović. Ona očekuje da će se poljoprivrednici odlično snaći sa aplikacijom. Ukoliko ipak imaju nekih nedoumica, mogu doći u sekrtarijat za poljoprivredu.

Related posts

Zavod za javno zdravlje Pančevo dobio aparat za ispitivanje antitela na kovid 19

Ivana Bogdanovski

Južni Banat: Još 4 osobe pozitivne na Covid-19

Nikoleta Dragaš

Još 192 slučajeva virusa Covid-19 u Južnom Banatu

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija