17. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Lončar: Od 4. januara Fajzerove vakcine na svakih 7 dana

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da od 4. januara stiže novi kontigent “Fajzerove” vakcine i da će od tada na svakih sedam dana stizati nove količine.

Lončar je najavio da ruske vakcine stižu u Beograd danas ili sutra i podsetio da je ta vakcina još uvek u fazi ispitivanja u Agenciji za lekove. Istakao je da je to ispitivanje pri kraju i da se očekuje da bude završeno u prvim danima Nove godine.

Kada kineska vakcina dobije dozvolu za upotrebu očekuje se da ubrzo nakon toga stignu u Srbiju, kaže Lončar.

Dodao je da Srbija pregovara i sa svim ostalim proizvođačima vakcine protiv korone.

Istakao je da je ove godine bio visok nivo vakcinacije protiv sezonskog gripa i pozvao građane koji se do sada nisu vakcinisali da to učine što pre, kako se ne bi dogodilo da u januaru ili februaru ponove dođe do “sudara” korone i gripa.

Ministar je podsetio da su vakcine protiv sezonskog gripa besplatne i da gužvi za njih trenutno nema.

Lončar je izjavio i da je četvrti na svetu potpisao ugovor o nabavci vakcina protiv korona virusa sa američkom kompanijom Fajzer .

Lončar je novinarima rekao da se očekuje da će količina Fajzerovih vakcina biti dovoljna za vakcinaciju osoba u staračkim domovima i zdravstvenih radnika i da se nada da će u januaru građani Srbije moći da biraju između dve ili tri različite vakcine. 

Related posts

Pančevci i u kafićima poštuju propisane mere

Bojana Kecic

Kovid ambulanta u Zmaj Jovinoj 10 od 7 do 20 sati

Nikola Toadjer

Važno rano otkrivaje dijabetesa

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija