19. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Lončar: Od 4. januara Fajzerove vakcine na svakih 7 dana

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da od 4. januara stiže novi kontigent “Fajzerove” vakcine i da će od tada na svakih sedam dana stizati nove količine.

Lončar je najavio da ruske vakcine stižu u Beograd danas ili sutra i podsetio da je ta vakcina još uvek u fazi ispitivanja u Agenciji za lekove. Istakao je da je to ispitivanje pri kraju i da se očekuje da bude završeno u prvim danima Nove godine.

Kada kineska vakcina dobije dozvolu za upotrebu očekuje se da ubrzo nakon toga stignu u Srbiju, kaže Lončar.

Dodao je da Srbija pregovara i sa svim ostalim proizvođačima vakcine protiv korone.

Istakao je da je ove godine bio visok nivo vakcinacije protiv sezonskog gripa i pozvao građane koji se do sada nisu vakcinisali da to učine što pre, kako se ne bi dogodilo da u januaru ili februaru ponove dođe do “sudara” korone i gripa.

Ministar je podsetio da su vakcine protiv sezonskog gripa besplatne i da gužvi za njih trenutno nema.

Lončar je izjavio i da je četvrti na svetu potpisao ugovor o nabavci vakcina protiv korona virusa sa američkom kompanijom Fajzer .

Lončar je novinarima rekao da se očekuje da će količina Fajzerovih vakcina biti dovoljna za vakcinaciju osoba u staračkim domovima i zdravstvenih radnika i da se nada da će u januaru građani Srbije moći da biraju između dve ili tri različite vakcine. 

Related posts

Koronavirusom zaražene još 74 osobe, nema preminulih

Katarina Popović

Na Merdaru prolaz dozvoljen samo građanima Kosova, nakon medicinskog pregleda

Branislava Grčić

Rotarijanci donirali četiri kompjutera OŠ “Olga Petrov”

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija