23. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Južni Banat Najvažnije Pančevo

Do posla preko programa “Moja prva plata”

Mlada Pančevka, Ana Stojanović našla je svoj prvi posao u Salonu “Bojana 24” preko programa “Moja prva plata”. Zahvaljujući ovom programu ona će steći prvo radno iskustvo i osposobiti se za samostalan posao.

Posle završetka Tehničke škole u Pančevu, Ana Stojanović odlučila je da prvo nađe posao, a potom i upiše fakultet. Zahvaljujući programu “Moja prva plata” Nacionalne službe za zapošljavanje zaposlila se  u kozmetičkom salonu “Bojana 24”  na poslovima sekretarice.

Bojana Ćorluka, vlasnica Salona “Bojana 24” ističe da već 15 godina ima dobru saradnju sa Nacionalnom službom i da je zahvaljujući njima uvek dolazila do kvalitetnih kadrova. Program “Moja prva plata” joj se dopao jer, kako kaže, za 9 meseci može dobro da upozna novog radnika.

Program “Moja prva plata” ima za cilj da se podstakne zapošljavanje mladih i pruži podrška privredi u rešavanju problema s nedostatkom kadrova.Program “Moja prva plata” finansira Vlada Srbije devet meseci u iznosu 20.000 dinara mesečno za srednjoškolce, a 24.000 dinara za visokoškolce.

Related posts

Tretiranje komaraca u Pančevu sledeće nedelje

Bojana Kecic

Grad obeležio slavu Veliku Gospojinu

Mica Milakov

Garašević: Deca su naša budućnost na kojoj se ne štedi

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija