21. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Potpukovnik Roganović: Prva brigada VS i 11. pešadijski bataljon u Pančevu sproveli sve aktivnosti u cilju zaštite svih građana

Kasarna „Stevica Jovanović“ u Pančevu uspešno je realizovala sve planirane aktivnosti koje su u opisu posla Vojske Srbije. Takođe, obavljala je i nesvakidašnje zadatke koje je nametnula epidemiološka situacija, sve u cilju zaštite svih građana Srbije.

Prva brigada kopnene vojske i 11. pešadijski bataljon su tokom godine izvršavali zadatke iz sve tri misije Vojske Srbije. Odbranu Srbije od ugrožavanja bezbednosti spolja, izgradnju i očuvanje mira u svetu, kao i pomoć civilnim vlastima u suprotstavljanju pretnjama bezbednosti, rekao je potpukovnik Goran Roganović.

U okviru prve misije spada i obuka profesionalnog sastava jedinice kao i danonoćno angažovanje na obezbeđivanju administrativne linije prema AP Kosovo i Metohija. Pored redovnih zadataka Vojska je i ove godine obeležavala vojne praznike. Potpukovnik Goran Roganović iskoristio je priliku da svima poželi srećne praznike.

Takođe, Prva brigada kopnene vojske je u završnoj fazi priprema pešadijske čete u multinacionalnu operaciju u Republiku Liban. A pripadnici 11. pešadijskog bataljona angažovani su na zadacima na teritoriji Banata.

Related posts

Čestitka predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu

Zorana Stekovic

Ministarstvo za rad odobrilo sredstva za renoviranje Doma za stara i duševno obolela lica u Starom Lecu

Zorana Stekovic

Nedelja demokratije: srednjoškolci posetili Gradsku upravu

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija