23. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Potpukovnik Roganović: Prva brigada VS i 11. pešadijski bataljon u Pančevu sproveli sve aktivnosti u cilju zaštite svih građana

Kasarna „Stevica Jovanović“ u Pančevu uspešno je realizovala sve planirane aktivnosti koje su u opisu posla Vojske Srbije. Takođe, obavljala je i nesvakidašnje zadatke koje je nametnula epidemiološka situacija, sve u cilju zaštite svih građana Srbije.

Prva brigada kopnene vojske i 11. pešadijski bataljon su tokom godine izvršavali zadatke iz sve tri misije Vojske Srbije. Odbranu Srbije od ugrožavanja bezbednosti spolja, izgradnju i očuvanje mira u svetu, kao i pomoć civilnim vlastima u suprotstavljanju pretnjama bezbednosti, rekao je potpukovnik Goran Roganović.

U okviru prve misije spada i obuka profesionalnog sastava jedinice kao i danonoćno angažovanje na obezbeđivanju administrativne linije prema AP Kosovo i Metohija. Pored redovnih zadataka Vojska je i ove godine obeležavala vojne praznike. Potpukovnik Goran Roganović iskoristio je priliku da svima poželi srećne praznike.

Takođe, Prva brigada kopnene vojske je u završnoj fazi priprema pešadijske čete u multinacionalnu operaciju u Republiku Liban. A pripadnici 11. pešadijskog bataljona angažovani su na zadacima na teritoriji Banata.

Related posts

,,Banatski hleb” po sedmi put u Banatskom Novom Selu

Vanja Vićentić

Usvojen zaključak o korišćenju poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini

Jasmina Petkovic

Korona u Vojvodini posustaje. Južni Banat lokalno žarište

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija