24. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Pančevo Srbija

Gost emisije “Lice nacije” Dobrivoje Tanasijević: Najviše volim Srbiju, nakon nje Ameriku

Gost današnje emisije “Lice nacije” bio je Dobrivoje Tanasijević. Njegov život nije nepoznanica i svi znaju da je svetski putnik. Do sada je obišao 120 zemalja. Dobrivoje Tanasijević ili Den Tana je čovek velikog srca i njegove najveće ljubavi su familija, fudbal, film, ugostiteljstvo i kultura. Veći deo života proveo je van granica naše zemlje, ali ističe da najviše voli Srbiju, a nakon nje Ameriku.

Na početku emisije, Dobrivoje Tanasijević ispičao je zašto je otišao davne 1952. godine u Ameriku i zašto je morao da promeni ime. Da nisam promenio ime, saglasio se sa ljudima u Foksu,  ne bih dobio ulogu, i ko zna gde bih stigao, šta bih  uradio, rekao je Tanasijević. Imao je 17 godina kad otišao  u SAD.

Tanasijević je u emisiji “Lice nacije” govorio i o Fudbalskom klubu Crvena  Zvezda za koju je rekao da je kada je on bio mlada, imala strašnu ekipu, Rajka Mitića, Stankovića.

Tanasijević se u emisiji osvrnuo i na život i rad Nikole Tesle i rekao da  bi trebalo da je Tesla najbogatiji na svetu, ali on je više gledao da ostavi planeti. Kazao je da je Edison  bio forsiran, ali da svi poštuju Teslu.

Da nisam imao majku Lenku ne bih imao sreću, rekao je  Tanasijević u emisji i istakao da je ona mnogo uticala na tok njegovog života.

Govoreći o filmu „Dara iz Jasenovca“, Tanasijević je istakao da mu je milo da je snimljen. Kaže : “Film je težak, gluma dobra, fotografija u redu. Teško će uzeti nagradu, ali će ga videti hiljade ljudi, videće nešto što svet nije znao. Poručio je na kraju emisjije “Lice nacije” da zajedno treba da gradimo budućnost, da se nikad nikome ne desi ono što se desilo našem narodu.

Related posts

U Srbiji ukupno 222 potvrđenih slučajeva COVID 19

Katarina Popović

Uhapšena cela porodica iz Kovina zbog nanošenja teških telesnih povreda 70-godišnjaku

Ivana Bogdanovski

Novi parking u Banatskom Brestovcu

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija