16. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Unapređenje oblasti komunikacija: Četiri hotspota sa besplatnom wifi mrežom i nadzor za Predškolsku ustanovu

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima osam lokalnih samouprava sa teritorije Vojvodine o dodeli bespovratnih sredstava za finansiranje projekata iz oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva za 2020. godinu. Sredstva su namenjena za postavljanje video-nadzora u brojnim predškolskim i školskim ustanovama, kao i za jačanje kapaciteta interneta, što je posebno značajno za turističku privredu

Bespovratna sredstva, u ukupnom iznosu od gotovo 5,2 miliona dinara, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam dodelio je opštinama Bač, Nova Crnja, Opovo, Žitište, Irig, Sečanj, Šid i Srbobran.

Predsednik opštine Opovo Miloš Markov potpisao je ugovor ispred lokalne samouprave, istakao zadovoljstvo novim projektom i izrazio nadu da će u 2021. godina biti više projekata za unapređenje naše opštine.

„Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas ovde na uručivanju ugovora kod Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam Atonomne pokrajine Vojvodine. Opštini Opovo su odobrena sredstva na konkursu za unapređenje informacionog i komunikacionog društva, konkretno Opština Opovo je dobila četiri hotspot lokacije sa besplatnim internetom u sva četiri naseljena mesta i nadzor za našu predškolsku ustanovu. Drago mi je što smo već pre isteka 2020. godine uspeli da apliciramo na konkurse, da prolazimo i ovo je treći konkurs Pokrajinske vlade gde Opština Opovo dobija sredstva i nadamo se da će ovo biti još intenzivnije 2021. godine i da ćemo često biti ovde i potpisivati ugovore za unapređenje naše opštine“, izjavio je Markov nakon potpisivanja ugovora.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević rekao je da projekti koji će biti realizovani zahvaljujući ovom konkursu imaju za cilj i povećanje bezbednosti i kvaliteta života građana.

Za realizaciju ovog projekta Opštini Opovo su odobrena sredstva u ukupnom iznosu od 1,2 miliona dinara.

Related posts

Kako građani Srbije mogu u Grčku do početka sezone

Nikola Toadjer

Rističević: Tepić sa 6.7 miliona dinara preko stranačkog kolege finansirala “seks za početnike”

Nikola Toadjer

U subotu otvaranje 19. “Dolovačke štrudlijade”

neca

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija