17. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Pripadnici MUP-a uhapsili 12 osoba osumnjičenih za organizovani kriminal

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, uhapsili su 12 osoba osumnjičenih da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, koristeći poslovnu dokumentaciju sa neistinitim sadržajem, oštetili budžet Republike Srbije za više od 122 miliona dinara.

U saradnji sa Poreskom policijom, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, zloupotreba položaja odgovornog lica, pranje novca i poreska utaja uhapšeni su S.I. (1960), J.K. (1988), R.J. (1968), S.V. (1968), S.T. (1979), G.Ž. (1982), G.J. (1972), Ž.C. (1973), D.I. (1963), D.I. (1963), M.V. (1971) i M.I. (1987), dok je protiv jedne osobe podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Postoje osnovi sumnje da su pripadnici organizovane kriminalne grupe tokom 2019. i 2020. godine, preko šest firmi koje su bile pod njihovom kontrolom privrednim društvima, sa kojima je uspostavljen fiktivan poslovni odnos, ispostavljali račune za promet građevinskih dobara i usluga, koje nisu izvršene.

Sumnja se da su na taj način privredna društva za fiktivne poslove firmama pod kontrolom osumnjičenih uplatila 763.885.469 dinara, koji su potom pripadnici organizovane kriminalne grupe podigli u gotovini.

Postoje osnovi sumnje da su potom osumnjičeni, uz zadržavanje dogovorene provizije od šest do osam odsto, novac vraćali odgovornim licima privrednih društava. Protiv sedam odgovornih lica privrednih društava podneta je krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da su počinili krivično delo pranje novca i poreska utaja.

Related posts

Svetski dan radija. Sledeće godine Radio Pančevo slavi 40. rođendan !

Mica Milakov

Rebić: 130 policijskih službenika je povređeno u nasilnim protestima, 71 osoba je uhapšena!

Zorana Stekovic

U kovid bolnici u Areni 400 pacijenata, ozbiljna situacija

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija