21. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Čestitka predsednika Vučića povodom Dana Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas svim pripadnicima RV i PVO čestitku povodom 24. decembra, Dana Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane. U čestitki se kaže:

„Svim pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane čestitam 24. decembar – Dan vida.
Nastavljajući tradiciju vojnog vazduhoplovstva dugu više od jednog veka, na jedinstven način negujete i razvijate tradicionalne vrednosti vašeg vida.
U periodu od prethodnog praznika, potvrdili ste da su jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije pravi nastavljači one Srbije iz 1912. godine, kada je naša zemlja bila jedna od petnaest zemalja u svetu koja je imala vojno vazduhoplovstvo i jedna među prvih pet u svetu koja je tokom balkanskih ratova upotrebila vazduhoplove u borbenim dejstvima.
Iskoristili ste objektivne mogućnosti da modernizujete i osavremenite jedinice, što je preduslov za dobru operativnu i funkcionalnu sposobnost ovog vida Vojske Srbije. Uveren sam da ćete nastaviti sa radom na daljoj reorganizaciji Vojske i započete reforme uspešno privesti kraju.
Vaše jedinice postigle su vidne rezultate u stručnoj obuci i osposobljavanju i umnogome doprinele razvoju ukupnih operativnih sposobnosti Vojske Srbije.
Predstojeće obaveze i planirani zadaci pred vaše pripadnike postavljaju nove i složene zahteve koje ćete, siguran sam, uspešno rešiti oslanjajući se na najvrednije čime vaš vid raspolaže – ljude i njihovo znanje.
Čestitam vam praznik, uz želju da i dalje budete aktivan činilac kako u procesu reorganizacije Vojske, tako i novih bezbednosnih tokova u zemlji i regionu“, navodi se u čestitki predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

FOTO: Tanjug

Related posts

Njujork: Vučić sa Micotakisom, prvi susret sa novim grčkim premijerom

Jasmina Petkovic

Paprike na Zelenoj pijaci

Mica Milakov

Vučić o rešenju za KiM: Znam da neću uspeti, ali boriću se svim srcem

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija