18. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti Vršac

Sudija Cveta Kajević Grubišić izabrana za predsednicu Osnovnog suda u Vršcu

Narodna Skupština Republike Srbije, na predlog Visokog saveta sudstva, izabrala je danas sudiju Cvetu Kajević Grubišić za predsednicu Osnovnog suda u Vršcu.

Da podsetimo, Visoki savet sudstva, na sednici održanoj 8. oktobra 2019. godine, jednoglasno je doneo odluku da predloži sudiju Osnovnog suda u Vršcu Cvetu Kajević Grubišić za kandidata za predsednika ovog suda.

Za predsednika suda može biti izabran sudija koji se nalazi na stalnoj sudijskoj funkciji u sudu istog ili višeg stepena i koji ima izraženu sposobnost za rukovođenje i organizaciju poslova u sudu, a u skladu sa kriterijumima koje donosi Visoki savet sudstva.

Narodna skupština bira predsednika suda, na predlog Visokog saveta sudstva. Sudija koji je izabran za predsednika suda obavlja i sudijsku funkciju u tom sudu. Predsednik suda bira se na četiri godine i može biti još jednom izabran za predsednika istog suda. Vreme na koje je predsednik suda izabran teče od dana stupanja na funkciju.

Related posts

Vučić i premijeri Grčke, Bugarske i Rumunije: Otvaranje granica 1. juna

Nikoleta Dragaš

Jabučki vinogradari osveštali vinograde

Nikoleta Dragaš

U nedelju sednica Predsedništva SNS

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija