1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Srbija Vesti

Predsednik Vučić: Zahvalan sam Japancima jer su počeli da stižu u Vojvodinu, posebno u Srem i Bačku

Sezona berbe duvana u Sremu uspešno je završena, ostvareni su rekordni prinosi, a tim povodom predsednik Aleksandar Vučić posetio je jutros selo Golubinci, kako bi razgovarao sa lokalnim proizvođačima koji imaju ugovor sa kompanijom Japan Tobaco International (JTI).

Većina proizvođača su izbeglice, koji su u proizvodnji duvana pronašli priliku za “novi život”, a domaćin predsedniku je Sava Matić, koji je izbegao iz Orahovca, na Kosovu i Metohiji.

Na njegovom gazdinstvu Vučić je razgovarao i sa Slobodankom i Daliborom Stevanovicem iz Hrtkovaca, izbeglicama iz Hrvatske, takođe proizvođačima duvana, kao i starosedeocem Nebojšom Tubićem.Posle razgovora sa domaćinima predsednik će održati sastanak sa rukovodstvom kompanije JTI i proizvođačima duvana.

Nakon obilaska gazdinstva, predsednik Vučić razgovarao sa rukovodstvom kompanije Japan Tobacco International (JTI) i proizvođačima duvana koji imaju ugovor sa ovom kompanijom, povodom uspešno završene sezone berbe duvana u 2020. godini i ostvarenih rekordnih prinosa na zasadima ove kulture.

Predsednik Vučić je nakon sastanka rekao da je veoma srećan što je danas bio gost divnoj porodici Matić i da se zahvali JTI.

– Imali smo odličnu saradnju sa njima uvek, uvek su radili na najbolji mogući način na širenju svoje mreže proizvođača duvana. Zahvalan sam Japancima jer su nekako počeli da stižu izraženo i naglašeno u Vojvodinu, posebno u Srem i Bačku – kazao je Vučić.

Kako kaže, Japan Tobacco je napravio ogroman posao za nas. Predsednik Vučić je zatim najavio najveću japansku investiciju u Novom Sadu.

Vakcinacija protiv koronavirusa

Upitan ko će prvi da primi vakcinu kod nas Vučić je rekao da ako kaže da je to on, onda će neki reći da će sebe želi prvo da obezbedi, a da ako kaže da će prvo stari, onda će ga takođe neki napast.

Vučić je rekao da je u vakcini spas i da je strahovito važno da vakcinacija počne, kao i to da je Srbija jedna od prvih malih zemalja koja je obezbedila Fajzerovu vakcinu.

– Sutra počinje vakcinacija u staračkim domovima, u januaru i februaru stižu veće količine. Kao signal da je vakcina dobra, primiće je neko iz vrha države. Premijerka, ja ili Darija primamo Fajzerovu, neko od nas primiće po jednu od vakcina raznih dobavljača, kako bismo potvrdili poverenje u cepiva – kazao je Vučić.

Vučić je rekao da su sve vakcine koje naša Agencija odobri dobre.

– Sredinom januara možemo da idemo u masovniju vakcinaciju – kazao je Vučić i dodao da bi bilo dobro da se do kraja januara vakciniše milion ljudi.

Foto: tanjug

Related posts

Havarija na vodovodnoj mreži

Zorana Stekovic

Sezona SIM za 2021. uspešno završena u Srbiji

Jasmina Petkovic

Vojska Srbije uvek na odgovornom zadatku

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija