18. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Predsednik Vučić sa rukovodstvom JTP: Dolazi nam još jedan japanski investitor

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je imanje porodice Matić, proizvođača duvana iz Golubinaca u opštini Stara Pazova.  Ova porodica jedna je od 247 domaćih proizvođača duvana koji sarađuju sa kompanijom “Japan Tobacco Interneational”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom obilaska gazdinstva Save i Dejana Matića rekao je da Japan Tobako Internešnl širi mrežu proizvođača duvana u Vojvodini, što je veoma značajno za taj deo naše zemlje. Dodaje da je više puta posećivao fabriku JTI u Senti i zahvalio toj kompaniji na svemu što rade u Srbiji. Vučić navodi da oni angažuju 250 gazdinstava, što je 50 odsto od ukupnog broja proizvođača u Srbiji. Primetio je da japanski investitori sve više dolaze u Srbiju i najavio da će vrlo brzo i zvanično biti najavljen dolazak još jednog japanskog investitora i to u Novi Sad.

Predsednik kaže da proizvođači duvana angažuju senzce uglavnom iz Preševa i to Albance, kao i dosta ljudi iz Negotina, što je signal da država mora više da uradi za jug i istok Srbije.  Napomenuo je da JTI realizuje godišnje izvoz od 300 miliona evra i da je ta kompanija jedan od naših najvećih poreskih kontributora. Vučić je primetio da su jako loši putevi u Vojvodini i da će u tom smislu biti dodati neki projekti u plan Srbija 2025 i da će se pored gradnje autoputa Novi Sad – Ruma praviti i autoput Beograd – Zrenjanin, ali i da će biti urađeno mnogo regionalnih i lokalnih autoputeva u Vojvodini.

Related posts

SNS predala liste za izbore u Alibunaru

Nikoleta Dragaš

Brnabić: Korona, tokom jula, nije iznenadila samo SRB, već ceo svet

Jasmina Petkovic

Skočio broj pacijenata na respiratorima. Preminula još jedna osoba

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija