17. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Kantor Vučiću:Zahvalni za doprinos borbi protiv antisemitizma

Predsednik Evropskog jevrejskog kongresa Moše Kantor uputio pismo zahvalnosti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na učešću na Svetskom Holokaust forumu u Jerusalimu, u januaru ove godine, kao i za, kako je naveo, posvećenu borbu protiv antisemitizma i svih oblika ekstremizma.

„Vaša posvećenost borbi protiv antisemitizma i svih oblika ekstremizma, unapređivanje sećanja na Holokaust i rad na sigurnoj budućnosti generacija koje stasavaju, doprinose Vašem velikom ugledu i ugledu Vaše zemlje“, istakao je Kantor u pismu Vučiću koje je danas objavio Savez jevrejskih opština Srbije

Kantor je dodao da je zadovoljan što u Srbiji, pod rukovodstvom predsednika Saveza jevrejskih opština Srbije Roberta Sabadoša, ponovo „cveta jevrejski život“, što su u tu zajednicu vraćeni red, stabilnost i poverenje i što ona nastavlja da živi bezbedno, razvijajući se „kao integralni deo srpskog društva“.

Kantor je predsedniku Srbije i njegovoj porodici čestitao predstojeće praznike i izrazio zadovoljstvo što može, kako je naveo da Vučiću pokloni fotografiju i knjigu sa govorima i fotografijama sa, kako je kazao, istorijskog događaja – Svetskog Holokaust foruma, kao i knjigu Ujedinjavanje evropskog jevrejstva, posvećenu istoriji organizacije od osnivanja 1986. do danas.

Foto: tanjug

Related posts

Donacija medicinske opreme iz NR Kine vojnom zdravstvu

Jasmina Petkovic

U nedelju Pančevo i naseljena mesta bez vode

Jasmina Petkovic

Razgovor Vučić – Merkel danas u 14 sati

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija