15. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

VUČIĆ KOMŠIĆU: Za sve građane BiH isti uslovi za ulazak u Srbiju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas pre podne sa članom Predsedništva BiH Željkom Komšićem o tretmanu koji važi za ulazak građana Bosne i Hercegovine u Srbiju i naglasio da za sve iz BiH važe isti uslovi, izjavio je Komšićev savetnik Nihad Hebibović za Tanjug.

– Predsednik Vučić je rekao da nije tačna informacija da je uveden različit tretman građana, te naglasio da za sve građane BiH važi isti tretman – rekao je Hebibović.

U BiH medijima, naime, u međuvremenu su se pojavile dezinformacije da navodno građanima Republike Srpske nisu potrebni negativni PCR testovi da bi ušli za Srbiju, te da taj uslov važi samo za građane drugog BiH entiteta, federacije BiH. Tako je portal Klix objavio izjavu zastupnika u Zastupnickom domu Parlamenta Federacije BiH Nihada Colpe da su građani Srpske izuzeti iz obaveze da imaju negativan PCR test i da je to skandal.

Dnevni avaz je takođe objavio kako je Uprava Granične policije Srbije navodno obavestila Graničnu policiju BiH da državljani BiH s mestom prebivališta u entitetu RS mogu ući u Srbiju bez PCR testa, ali uz obaveznu desetodnevnu izolaciju, dok svi ostali državljani BiH moraju pokazati negativan PCR test na granici.

Hebibović je za Tanjug rekao i da je predsednik Vučić u razgovoru s Komšićem najavio da će mera o zabrani ulaska bez PCR testa za građane BiH biti ukinuta u narednom periodu.

Radi zaštite od unošenja zaraznih bolesti na teritoriju Republike Srbije, svim stranim državljanima koji dolaze u Srbiju ulazak je dozvoljen samo ako poseduju negativan RT-PCR test na prisustvo korona virusa, ne stariji od 48 casova.

Related posts

MUP u Pančevu podneo tri krivične prijave

Zorana Stekovic

Ruski sever i njegova skrivena mesta: Fotografije Valerija Bliznjuka u Muzeju

Nikoleta Dragaš

Železničar – Dubočica u nedelju od 15 u direktnom prenosu na TV Pančevo

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija