17. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Vesti

Najmlađi Brestovčani dobili vrtić

Osnovna škola „Olga Petrov“ u Banatskom Brestovcu dobila je vrtić za 24 mališana, uzrasta od 3 do 5 godina. Grad Pančevo je za ovu namenu iz budžeta izdvojio oko 3 miliona dinara, rekla je Tatjana Božić, gradska većnica za obrazovanje.

U Pančevu predškolskim vaspitanjem obuhvaćeno je godišnje oko 3500 dece uzrasta od 1 do 6 godina, kaže Tatjana Božić, članica Gradskog veća za obrazovanje. Ove godine otvoren je vrtić u školi u Ivanovu, a sad i roditelji iz Brestovca  više ne moraju da vode decu u vrtić u okolna mesta, već je i škola Olga Petrov dobila jednu vrtićku grupu.

U vrtiću u školi u Brestovcu ima  24 mališana uzrasta od 3 do 5 godina, istakla je Daliborka Bojković – Breti, direktorka škole „Olga Petrov“.

U školi koriste zimski raspust kako bi uredili hol ispred vrtića. Sređen je i toalet, a napravljena je i prostorija za izolaciju dece. Pored ovih radova Daliborka Bojković Breti kaže da je grad obezbedio sredstva i za sređivanje stolarije u celoj školi.

Tatjana Božić napominje da je iz budžeta grada za 2020. godinu  regresirano i 40 dece koja idu u privatni vrtić, a za ovu namenu  izdvojeno je oko 7 ipo miliona dinara.

Related posts

Delovi Pančeva privremeno bez grejanja

Mica Milakov

Završena prva faza komasacije na teritoriji grada Vršca

Nikoleta Dragaš

“ŽIVELA SRBIJA” Predsednik Vučić se oglasio na Instagramu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija