17. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Vesti

Najmlađi Brestovčani dobili vrtić

Osnovna škola „Olga Petrov“ u Banatskom Brestovcu dobila je vrtić za 24 mališana, uzrasta od 3 do 5 godina. Grad Pančevo je za ovu namenu iz budžeta izdvojio oko 3 miliona dinara, rekla je Tatjana Božić, gradska većnica za obrazovanje.

U Pančevu predškolskim vaspitanjem obuhvaćeno je godišnje oko 3500 dece uzrasta od 1 do 6 godina, kaže Tatjana Božić, članica Gradskog veća za obrazovanje. Ove godine otvoren je vrtić u školi u Ivanovu, a sad i roditelji iz Brestovca  više ne moraju da vode decu u vrtić u okolna mesta, već je i škola Olga Petrov dobila jednu vrtićku grupu.

U vrtiću u školi u Brestovcu ima  24 mališana uzrasta od 3 do 5 godina, istakla je Daliborka Bojković – Breti, direktorka škole „Olga Petrov“.

U školi koriste zimski raspust kako bi uredili hol ispred vrtića. Sređen je i toalet, a napravljena je i prostorija za izolaciju dece. Pored ovih radova Daliborka Bojković Breti kaže da je grad obezbedio sredstva i za sređivanje stolarije u celoj školi.

Tatjana Božić napominje da je iz budžeta grada za 2020. godinu  regresirano i 40 dece koja idu u privatni vrtić, a za ovu namenu  izdvojeno je oko 7 ipo miliona dinara.

Related posts

NIS: U prvom kvartalu 2019. investirano više od 8 milijardi dinara

Nikoleta Dragaš

VUČEVIĆ O LAŽIMA TEPIĆEVE I TADIĆA: Ne dozvoljavam da opskurni politički likovi lažu građane Srbije!

Nikoleta Dragaš

Pančevački derbi u nedelju

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija