26. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Ministar Vulin razgovarao sa stalnim koordinatorom UN u Srbiji

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas sa stalnim koordinatorom tima Ujedinjenih nacija u Srbiji Fransoaz Žakob s kojom je razgovarao o nastavku saradnje.

Ministar Vulin i stalni koordinator Žakob istakli su značaj zajedničkih napora u oblastima suzbijanja organizovanog kriminala, borbe protiv nasilja nad ženama, jačanja poverenja u državne institucije kroz rad policije u zajednici, kao i podizanja nivoa zaštite u vanrednim situacijama.

Ministar Vulin naglasio je da su UN od posebnog značaja za zaštitu suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije. Istakao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova zadovoljno što sa najznačajnijom međunarodnom organizacijom radi na realizaciji više projekata i programa. 

Ministar Vulin predstavio je trenutnu situaciju u vezi sa izbeglicama, migrantima i tražiocima azila u Republici Srbiji i ukazao na značaj angažovanja UN u vezi sa migracijama u Evropi. 

Izrazio je nadu da će generalni sekretar UN Antonio Gutereš, koji je dobar poznavalac prilika u Srbiji i regionu, u narednom periodu posetiti našu zemlju.

Žakob je predstavila ključne oblasti delovanja Ujedinjenih nacija u Srbiji u naredne četiri godine i istakla da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije jedan od najznačajnijih i najaktivnijih partnera UN.

Related posts

Vučić sa ambasadorima Kine, Rusije i SAD o Kosmetu

Zorana Stekovic

Povećan broj sugrađana sa simptomima alergije

Jasmina Petkovic

U Srbiji još 80 novozaraženih korona virusom

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija