4. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić: Nova kovid bolnica spomenik budućnosti

Kruševcu je danas, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, otvorena nova kovid bolnica, kapaciteta 500 mesta, koja će doprineti jačanju zdravstvenog sistema u borbi protiv korona virusa.

“Bolnica u Kruševcu je spomenik budućnosti, i govoriće o delima koja smo preduzeli za kratko vreme, u teško vreme za naš narod”, konstatovao je Vučić u izjavi novinarima po dolasku.

– Svi traže posebne respiratore, to je da ne bude odmah ventiliranje, želimo da damo sve to bolncama što pre. Ovo što  smo ovde napravili je fantastična stvar, imaćemo oko 500 ležajeva. Dok ne obnovimo u Čačku bolnicu, Prokuplju i deo Topličkog kraja će se ovde lečiti. Ovde će dolaziti i ljudi sa Kosova, nije nam važno da li su Srbi ili Albanci. Moramo da olakšamo Nišu i Leksnovcu. Mi smo za četiri meseca postigli velike stvari. Neki za to vreme ne umeju lift da promene – rekao je Vučić za Pink u Kruševcu.

Kaže da je zahvalan svima na podršci i pomoći za izgradnju bolnice u Kruševcu.

– Oko 9,5 miliona evra nas košta oprema, ovde ima četiri rentgena, šest aparata za dijalizu i sve što je potrebno. Imamo stalne i pokretne EKG aparate – rekao je Vučić.

Ukazao je na značaj novootvorene bolnice u Batanici.

– Zaista sam ponosan na našu zemlju i ljude koji su ovo radili i mnogo toga napravili – rekao je Vučić i svima čestitao slavu Sveti Nikola.

Vučić: Vakcinacija ključna, zbog zdravlja i ekonomije

U naredna dva, tri dana stiže određena, manja količina Fajzer vakcina za staračke domove, najavio je predsednik Aleksandar Vučić i istakao da je uveren da će EU ispoštovati dogovor i da će u prvom kvartalu naredne godine stići 340.000 doza tih vakcina u Srbiju, kao što je dogovoreno.

“Verujem da će komesar Oliver Varhelji dati sve od sebe, on svoj posao obavlja na profesionalan i dobar način, a mislim da voli i našu zemlju i da će pomoći na svaki način”, rekao je Vučić novinarima u Kruševcu i dodao da Srbija ima mnogo prijatelja, zahvaljujući kojima će i rešavati svoje probeleme.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Kruševcu da očekuje da će Srbija završiti ovu godinu sa 2,9 milijardi evra direktnih stranih investicija, što je 63 odsto ukupnih investicija na Zapadni Balkan.

„Samo Srbija dobija dve trećine ukupnih investicija na Zapadni Balkan, a to govori o atraktivnosti, stabilnosti naše zemlje“, rekao je on.

„To je ogroman novac. Kada pogledate troškove izgradnje i opreme bolnice u Batajnici i u Kruševcu to će nas koštati nešto manje od 100 miliona eva. Nadam se da su svi penzioneri dobili po 5.000 dinara, a to je, kada izračunate broj penzionera, 75 miliona evra. Takođe isplatili smo šest minimalaca hoteljerstvu i ugostiteljstvu. To je sve država dala, to su pokloni“, rekao je on.

Vučić je kazao da je država i pored svega uspela da drži pod kontrolom javni dug.

„Naš javni dug je najmanje porastao od svih zemalja. U nekim zemljama on je rastao između 9 i 17 odsto, a kod nas ne više od pet procenata. Ponosan sam kako upravljamo javnim finansijama“, podvukao je on.

Rekao je da je ponosan što se sada razume da Srbija ne mora uvek da bude među najlošijima, već da može da bude među najboljima.

„Shvatamo sve više da nismo ni u čemu lošiji od drugih, i da sve zavisi od nas. Ako radimo i budemo posvećeni uvek možemo da budemo pri vrhu. Ako ne razmišljamo da napunimo samo svoje džepove, već kako naša Srbija može da bude bogatija. Kada to radite onda nema mnogo problema. Uvek u rezervi ostavimo po nešto“, naglasio je on.

Postoje naravno i problemi, kao što su objekti koje treba još obnavljati, što se sada čini.

Ukazao je da je kritikovan što se kasnilo sa radovima u Batajnici tri dana, u Kruševci pet dana, ali je to najmanje kašnjenje u Srbiji za projekte koje niko nije ni sanjao da ćemo uopšte moći da završimo.

Pre otvaranja bolnice, predsednik Vučić je položio venac na Spomenik braniocima otadžbine 1998-1999. godine, saopštila je Služba za informisanje predsednika Srbije.

Kaže da je ponoasan na činjenicu što je položio venac na Spomenik braniocima otadžbine 1998-1999. godine.

Foto: tanjug

Related posts

Brnabić: Vakcinacijom i do bržeg ekonomskog rasta

Ivana Bogdanovski

Brnabić: Vlada će nastaviti da podržava Er Srbiju

Ivana Bogdanovski

Kandidati za vaterpolo reprezentaciju od sutra na pripremama

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija